Gündem
Giriş Tarihi : 30-11-2015 22:30

Hükümet güvenoyu aldı

64. hükümet 315 oyla güvenoyu aldı

Hükümet güvenoyu aldı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. hükümet, TBMM'de güvenoyu aldı.

Oylamanın ardından Başbakan Davutoğlu,teşekkür konuşması yaptı.

"Aldığımız oy 49.5'tur ama şu andan itibaren tüm milletimizin hükümetiyiz. Muhalefetin meclis'te temsili iktidarın temsili kadar önemli bir haktır. Muhalefetimizin temsil anlamında hakkına saygı göstereceğiz. Eleştiri en doğal hakkınızdır. En aykırı görüşlere dahi tahammülle yaklaşalım.

DAVUTOĞLU'NDAN İKİ RİCA

İki ricam olacak; uslüp açısından nezaketi en üst seviyede tutalım. İkinci ricam empati yapalım. Önce biz empati yapacağız. Getireceğimiz yasa teklifinde muhalefet olsaydık ne yapardık diye düşünerek ona göre tavır alacağız. Sizden ricam siz iktidarda olsaydınız en kritik durumlarda nasıl tavır alırdık diye düşünerek ona göre hareket ediniz. Eleştirmeden önce bir an karar makamında olduğunuzu düşünün."

"Herkesin hükümetiyiz. Hiçbir zaman, hiçbir kesimi ihmal etmeyeceğiz. Herkesi dinleyeceğiz."

Parti genel başkanlarıyla gerçekten güzel bir başlangıç yaptık. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile görüştüm. Diğer partilerin eş başkanları burada olsaydı onlarla da görüşecektim. Bu çatı altında kimseyi dışlamadık dışlamayacağız. 

Normal, düzenli bütçemizi çıkartalım. 

DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI

Eleştirmeden bir an sizin karar aşamasında olduğunuzu düşünün ve hava sahasına ilişkin yaptıklarımızı öyle eleştirin. Bu milletin onuru söz konusu olduğunda öyle düşünülmeli.

AdminAdmin