Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-11-2015 01:23

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AYDIN’A VE REKTÖR KOCACIK’A TEŞEKKÜR

Bugün itibariyle, (30 Kasım Pazartesi) üniversite kampüsü içerisinde her 30 dakikada bir ücretsiz servis kalkacağı bilgisine ulaşıldı.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AYDIN’A VE REKTÖR KOCACIK’A TEŞEKKÜR

 

Cumhuriyet Üniversitesi’nde özellikle son iki haftadır tam bir çile haline gelen ulaşım sorunuyla alakalı öğrenciler adeta isyan etti.

Ana Kampüse uzak olan Eğitim fakültesi için, öğrenciler ana durağa otobüsler tarafından ücretsiz taşınıyordu.          

Fakat son iki haftadır otobüslere binen öğrencilerden şoförler tarafından kart çekilmesi istendi. Sonuç olarak öğrenciler Eğitim fakültesinden ana durağa gitmek için ve ana duraktan merkeze gidebilmek için iki defa kart çekmek zorunda kalıyorlardı.

Konuyla ilgilenen AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı M.Burak Kuruçay ve AK Parti Üniversiteler Başkanı Abdulvahap Dertli Belediye Başkanı Sami Aydın ile görüştüler..

Görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyen Kuruçay; “Belediye başkanımızdan konuyla alakalı müjdeli haberi aldık. 30 Kasım Pazartesi itibari ile üniversite kampüsü içerisinde her 30 dakikada bir ücretsiz servis kalkacaktır. Bu servis KYK  ve Eğitim fakültesini de dolaşacaktır. Konuyla alakalı olarak bizleri yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Sami Aydın’a ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık’a teşekkür ederim” dedi.


Konuyla alakalı şunları ifade eden Dertli; “Göreve geldiğim ilk günden beri üniversitede ki her kardeşimizin sorunu bizim sorunumuzdur anlayışıyla hareket ediyoruz. Bizde öğrenci kardeşlerimizin büyük sıkıntı yaşadığı bu konuyla ilgili olarak belediye başkanımızı ivedi şekilde ziyaret ederek konunun önemini anlattık. Her daim genç kardeşlerimizin yanında olan Aydın bizlere mutlu haberi verdi. Konuyla ilgili olarak bizlere yardımcı olan Belediye Başkanımız Sami Aydın’a ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık’a teşekkür ederim.” dedi.

AdminAdmin