Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-11-2015 21:57

İŞİTME ENGELLİLER DİN EĞİTİMİ PANELİNDE BULUŞTU...

Sivas Belediyesi öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Gökkuşağı Engelliler Dostları Derneği katkılarıyla "Türkiye’de İşitme Engelliler ve Din Eğitim" konulu panel düzenlendi.

İŞİTME ENGELLİLER DİN EĞİTİMİ PANELİNDE BULUŞTU...

 

Fidan Yazıcıoğlu Hanımlar Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut ve vatandaşlar katıldı.

 

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Toplumun, din konusunda aydınlatma gibi misyonu var. Rabbimiz bizi bu dünyada özellikle kılık kıyafetimizle, fiziğimizle engelli olup olmamamızı değerlendirmeyecek.” dedi.     

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, “Engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde herkesle birlikte yaşama hakkı onun en temel ve evrensel hakkıdır. 2014 yılı Şubat ayında engelli haklarına ilişkin Birleşmiş Milletler sözleşmesini ülkemiz ilklerden biri olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Sivas Belediye Başkan Sami Aydın “Birçok kurum, sivil toplum gönüllülerimizin birlikte Sivas ile ilgili önemli bir projede yer almaları birlik ve beraberliğimiz açısından önemli bir çalışma. Bu şehrimizde önemli bir hedefe ulaşmak için önce bu şehirde yaşayan bütün bireylerin mutlu olmasını sağlamamız lazım.” dedi.   

Başkan Aydın “Okullarımız, sağlık kuruluşlarımız, havaalanımızda çalışan personelimiz halkla birebir muhatap olan kurumlar. Gerekli ölçüde eğitimler veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. İşitme engelli anlamak da ayrı bir dildir, hepimizin buna ihtiyacı var. Bu sadece işitme engelliler için değil. Hepimiz için gereklidir, bu mantıkla yola çıktık. İşitme engelliler lisanını işitme engelli olmayanlar da belli bir ölçüde anlayacaklardır.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halis Demir “İslam Hukuku’nda işitme ve konuşma engellilerle ilgili hükümler”, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde görev yapan Arş. Gör. Mustafa Başkonak “Türkiye’de işitme engellilerin din eğitiminde karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri”, Konya Zahid Kotku Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Erol “Türkiye’de işitme engellilerin din eğitimi uygulamaları”, Sivas Belediyesi İşaret Dili Eğitim Merkezi Eğitmeni Mustafa Epik ise “İşitme engellilerin dünü, bugünü ve yarını” konularında panele katılanları bilgi verdi.

AdminAdmin