Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-11-2015 16:25

RESTORASYONU TAMAMLANAN SERÇELİ CAMİİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Serçeli Caminin açılışı gerçekleşti.

RESTORASYONU TAMAMLANAN SERÇELİ CAMİİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

 

Açılışa Vali Âlim BARUT, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Özel İdare Genel Sekreteri Salih AYHAN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk KOCACIK, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kuran-ı Kerim’in okunmasıyla başlayan açılış programı, yapılan konuşmalarla devam etti.

 

Vali Âlim BARUT konuşmasında: “Camiler, toplumun her kesiminden insanın herhangi bir ayrıma gitmeden, bir araya geldikleri kaynaştıkları, aynı amaçla huzur buldukları, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede hissedildiği kutsal mekânlardır. Camiler ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı, kültürlerin gelecek kuşaklara aktarıldığı, üzüntülerin ve sevinçlerin paylaşıldığı manevi mekânlardır.

 

Camilerimizde görev yapan görevlilere de birtakım sorumluluklar düşmektedir. İslam dininin doğru bir şekilde anlatılması, cemaatin huzurlu bir şekilde ibaretini yapması, cami cemaatinden genç nesillere vatan sevgisi, barış ve kardeşliğin temel değerleri, insanlara hizmet gibi birçok görevi anlatmak onların sorumluluğundadır.

 

Bu nedenle camilerimizdeki görevlilerimizin de bu sorumluluklarının bilincinde üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeleri gerekir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şunu bilmeliyiz ki ölmeyecek gibi dünya için, yarın ölecek gibi ruhumuzu dinlendirip, ibadetlerimizi yapmalıyız. Bu güzel eserin yapılmasına emeği geçen herkese teşekkür ediyor, selam ve saygılar sunuyorum.” dedi.

 

Programda Belediye Başkanı Sami AYDIN ve Vakıflar Bölge Müdürü Cemal KARACA da birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından dualar okundu. Restoresi tamamlanan Tarihi Serçeli Camii Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle yeniden vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

AdminAdmin