Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-11-2015 00:29

GENEL SEKRETER AYHAN DENEYİMLERİNİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE PAYLAŞTI

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuyan KYK öğrencileriyle bir araya geldi.

GENEL SEKRETER AYHAN DENEYİMLERİNİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE PAYLAŞTI

 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Akademisi tarafından üniversitede eğitim gören öğrencilere yönelik eğitsel ve kültürel alanda organize edilen Kariyer Sohbetleri kapsamında; Genel Sekreter Salih Ayhan, iş ve meslek hayatıyla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kredi Yurtlar Kurumu Konferans Salonu'nda düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı kariyer sohbetleri yaklaşık 2 saat sürdü. 

 

Programın açılış konuşmasını yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü Erdoğan Tunç, merkez ve ilçelerde 11 yurt ve toplamda 10 bin öğrenciye en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi. Son yıllarda KYK'nın kültürel alanda önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Tunç,  öğrencilere yönelik KYK Akademi kapsamında kariyer, farkındalık, liderlik, milli ve manevi değerler ile atölye çalışmaları gibi birçok dalda faaliyetler gerçekleştirildiğini dile getirdi.  Öğrencilere derslerinden arta kalan zamanlarda Kredi Yurtlar Kurumu'nun kültürel faaliyetlerine katılmalarını isteyen Tunç adeta ikinci bir üniversite bitirme imkânı sunmaya gayret ettiklerini ifade etti. Kariyer sohbetlerine katılan, bilgi ve birikimlerini öğrencilerle paylaşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'a teşekkür etti.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise, kariyer sohbetlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kredi Yurtlar Kurumunun gelişen ve değişen bir yapısı olduğunu, her geçen gün öğrencilere daha iyi hizmet verildiğini söyledi. 

  

Öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için en önemli yolun kitap okumaktan geçtiğini ifade eden Ayhan, "Hedefleri küçük yaşlarda koymak ve o hedef doğrultusunda planlı çalışmak gerekiyor. İnsan bilinç dünyasına yapmak istediği mesleği yerleştirirse kesinlikle amacına ulaşır" ifadesini kullandı.

  

Meslek seçimde ise insanın kendi kapasitesine göre gerçekçi hayaller ortaya koyması gerektiğini dile getiren Ayhan, insanların belli bir mesleği yapabilmeleri için kendilerini iyi yetiştirmelerini ve millete hizmet veren her mesleğin de kutsal olduğunu kaydetti.

 

Meslek sahibi olacak bireylerin kendi mesleklerinde uzmanlaşmasının kariyer açısından önemli olduğunu aktaran Ayhan, "Mesleğiniz ile ilgili kurslara, seminerlere, toplantılara katılarak o alanda söz sahibi olmanız gerekiyor" dedi. 

  

Ayhan, "Projeler hayallerle başlar. Başarının temeli ise hayalleri projeye dökmekten geçiyor. Eminim sizlerde hedefleriniz doğrultusunda başarıya ulaşacaksınız. Hayatın her alanında alacağınız önemli kararlar sizlerin geleceğine yön vermektedir "şeklinde konuştu. 

 

Öğrencilerin başarılı bir kariyere sahip olmaları için belli kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ayhan, "Yabancı dil öğrenme ve kişilerin toplum önünde iletişim kurmaları amacıyla sunum tekniğini kullanmak gerekiyor. Sürekli kendi mesleğiniz ile ilgili bireylerle tanışmanız şart. İnsanın sosyal çevresinin geniş olması için sivil toplum kuruluşlarında, derneklerde, kulüplerde faaliyet vermesi lazım. Cep telefonunuzda ne kadar çok numara varsa o kadar sosyal sermayeniz var demektir. Artık üniversiteler değil bireyler yarışıyor. İnsanlar zekâsı ve sosyal çevresi ile hedeflerine çok rahat ulaşabilir." Şeklinde konuştu. 


Konuşmalarının ardından konferans öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

AdminAdmin