Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-11-2015 17:00

SİVAS’TA,24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY ve beraberindeki öğretmenler Vali Âlim BARUT’u Makamında ziyaret etmesi ile başladı.

SİVAS’TA,24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

 

Ziyarette konuşma yapan ValiÂlim BARUT:’’Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Şurası bir gerçektir. Öğretmenler toplumun temelidir. Toplumun geleceği öğretmenlerin elindedir. Öğretmenlere yüklediğimiz misyon gereği yeni nesillerin donanımlı bir şekilde yetişmesinde, topluma kazandırılmasında gereken emeği gösteren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.’’dedi.

 

Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde kutlama programı düzenlendi. Etkinliklere Vali Âlim BARUT yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İCRAL, Vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yarcdımcısı Prof.Dr. Ali ERKUL,  İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY, protokol üyeleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikler, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa ALTINSOY:’’ Bizim kadim kültürümüzde de öğretmenlik, her zaman saygı duyulan ve örnek alınan bir meslek olmuştur. Atatürk, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Derken Hz. Ali ise “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” demiştir. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Okullarımızda düşünen, düşündüğünü değerlendiren, teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilen, çağdaş ve demokratik anlayışı özümseyen, kültür birikimini milli ve manevi değerleriyle besleyen kişiler yetiştirmek zorundayız. Bu vesile ile bizleri hayata hazırlayan ebediyete intikal etmiş ve şehitlik mertebesine ermiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli olup hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum. Halen Milli eğitimimizin her kademesinde görev yapan öğretmen arkadaşlarımızın, özellikle Sivas’ımızın her köşesinde hizmet veren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Göreve yeni başlayan meslektaşlarıma başarılar diliyorum.’’dedi.

 

Emekli öğretmenler adına Fatma Nevin ÖZÇOBAN ve mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Eser SARCAN birer konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından program, Selçuk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı kutlama programıyla devam etti. Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni yapıldı. Programın sonunda Vali Âlim BARUT tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı kurum/kuruluşlardan yıl içinde emekli olan yönetici, öğretmen ve diğer personel adına emekli olan bir öğretmene "Hizmet Şeref Belgeleri verildi.

 Program, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

AdminAdmin