Sivas
Giriş Tarihi : 23-11-2015 23:17

Vali Barut’tan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ Mesajı

Sivas Valisi Alim Barut, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Barut’tan ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ Mesajı

Vali Barut mesajında,"Başöğretmen Atatürk'ün "Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır" ifadesi ile önemini vurguladığı siz öğretmenlerimiz, çocuklarımızın zihin ve kişilik yapılarının şekillenmesinde, hayata hazırlanmasında büyük rol üstlenmektesiniz.


Yavrularımıza anne-baba şefkatiyle yaklaşan, onlara sadece teorik bilgiler aktarmayıp aynı zamanda davranışlarını geliştiren sizler, emek, özveri, sabır, hoşgörü ve sevgiyle bu onurlu mesleği yerine getirmekte, gelişen ve hızla değişen dünyada çağa ayak uydurarak, yeni metotlar ortaya koymaktasınız. Çocuklarımızın ufkunu açacak ve yeteneklerini ortaya çıkaracak bir eğitim anlayışına sahip olan sizler, bireye düşünmeyi, araştırmayı, sorgulamayı ve yorumlamayı öğretmekte, insanı insan yapan değerlerin kazanılmasında etkin görev almaktasınız. Öğretici, eğitimci kimlikleriyle yeni kuşaklara fikirlerini iyi bir şekilde ifade edebilmeyi, kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasında ve olgunlaşmasında yardımcı olan siz sevgili öğretmenlerimiz, üstlendiğiniz bu yüce görev nedeniyle de toplumsal hayatımızda özel ve önemli bir yere sahipsiniz. Sizler, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsun bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar oldunuz. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlere ulaşmasında büyük gayret sarf ederek, tüm olumsuzluklara rağmen en ücra köşelere kadar ulaşmakta, her türlü zorlukla mücadele ederek, çocuklarımızı eğitmektesiniz. "ifadelerini kullandı.

 
 


Barut mesajının devamında şunları kaydetti:


"Hızla gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmanız, bu yöndeki yenilikleri öğrencilerinize aktarmanız, geleceğin teminatı olan gençlerimizin zamanı yakalaması açısından son derece önemlidir. Biz de Valilik olarak Sivas'ımızın gelişmesi için eğitime yönelik çalışmalara büyük önem vermekteyiz. İlimizde eğitim öğretim çağındaki tüm bireylere kaliteli ve eşit bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefleyen Valiliğimiz, bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk'ü, bu kutsal ve onurlu mesleği yürütmekteyken ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anıyorum."


AdminAdmin