Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-11-2015 23:49

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI, ÜNİVERSİTE İLE YENİŞEHİR KAVŞAĞINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

Sivas Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan, Yenişehir ile Cumhuriyet Üniversitesi arasında oluşturulacak 70 metre genişliğindeki 6 şeritli bulvar projesi için çalışmalarını hızlandırdı.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI, ÜNİVERSİTE İLE YENİŞEHİR KAVŞAĞINI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK

 

2016 yılında tamamlanması planlanan bulvar kapsamında Kızılırmak üzerinden geçecek köprü için ise ulusal çapta proje yarışması düzenlenecek

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile ilgili çalışmaların 2016 yılında tamamlanmasının planlandığını söyledi. Bulvar kapsamında Kızılırmak üzerine bir de köprü yapılacağını belirten Karaman, köprü için ulusal düzeyde bir proje yarışması düzenleneceğini söyledi.

Karaman; “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Üniversite ile Yenişehir Kavşağını birbirine bağlayan gelecekte Sivas’a trafik açısından da önemli katkı sağlayacak bir bulvar olacak. Bulvar ile ilgili çalışmalarımıza başlamış durumdayız. Güzergâh tespiti yaptırdık. Güzergâhta bulunan mülkiyetler var ve onlarla görüşüldü. Bir taraftan da buranın 18 uygulaması başlatıldı. Bulvar üzerinden bir köprü ile Kızılırmak’ı geçeceğiz. Bir de Çevreyolu ile kesişen noktada bir altgeçidimiz var. Bu noktaları da programımıza aldık. Kızılırmak üzerine yapılacak köprünün proje ihalesi yapılıyor. Köprü projesi ile ilgili bir yarışma düzenleyeceğiz. Yani oraya rutin bir köprü yapmak istemiyoruz. Sanatsal bir köprü olsun istiyoruz. O yüzden bir yarışma sonrasında köprü projesi kesinleşecek. Yarışma sonunda ihalesi yapılarak köprü yapımına başlanacak. Köprü projesinin 2-3 aylık süre içerisinde netleşeceğini düşünüyorum.  Köprü yapımı ile birlikte bu işlerin tamamı 2016 yılı sonuna kadar tamamlanmış olur.

Köprü için ulusal çapta bir proje yarışması düzenleyeceğiz. Projeler jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen proje de uygulamaya geçilecek. Bu çalışmaya start verildi. Biz biraz rutinin dışında sanatsal özelliği olan estetik bir köprü yapmak istiyoruz. O yüzden bu köprünün mimari şekli bir yarışma projesi ile ortaya çıksın istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın Sivas-Erzincan Çevreyolu’nun altından geçeceğini ve Kızılırmak’ın üzerinde köprü geçişi yapıldıktan sonra kısa süre önce hizmete açılan İsmet Yılmaz Bulvarı’na bağlanacağını belirten Karaman; “Proje kapsamında yeni bulvarımız çevre yolunun altından geçecek. Yenişehir’den çıktığımız zaman karşımıza çevre yolu çıkıyor. Çevre yolunu alttan geçeceğiz, devam edeceğiz karşımıza Kızılırmak çıkıyor. Kızılırmak’ı da köprüyle geçip bu yolu daha önce yaptığımız İsmet Yılmaz Bulvarı’na bağlayacağız. İnşallah bir süre sonra yol güzergâhındaki çalışmalarımız başlayacak. Güzergâh ile birlikte altyapı çalışmaları yapılacak. Yağmur hattı, kanalizasyon sistemi, su şebekesi çekilecek. Doğal gaz ve elektrik çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalarla birlikte köprü ve altgeçidimiz de tamamlandığı takdirde bulvarımız ortaya çıkacak.” İfadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın Sivas’ın en büyük bulvarı olma özelliğini taşıyacağını belirten Karaman, projenin yürüyüş yolları, gidiş-geliş 6 şerit yol hattı, hafif raylı sistem için ayrılmış bölüm ve çevre düzenlemeleri ile Kızılırmak Projesiyle de bütünleşeceğini söyledi.

Bulvarın ulaşım konusunda da önemli bir rahatlama sağlayacağını belirten Karaman, şu ifadeleri kullandı:

“Bulvarımız 70 metre genişliğinde 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş yönü ile 6 şerit olacak. Ortada hafif raylı sistemin yer alacağı bir güzergâh olacak. Bu şuana kadar Sivas’ta yapılan en büyük ve geniş bulvar olacak. Bulvarımızın uzunluğu yaklaşık 3,5 kilometre olacak.

Bulvarımızda aynı zamanda bisiklet yolları, yaya yolları, yeşil bantlar olacak. Yani çevre düzenlemesiyle göze hitap eden bir proje olacak. Bulvarın geçiş noktasında bir de Kızılırmak Projesi var. Bulvarımız Kızılırmak Projesiyle de bütünleşmiş olacak.

Üniversite ile merkezi bağlayan tek bir bulvarımız var. Atatürk Caddesi ve Bağdat Caddesi ile birlikte üniversiteye ulaşılıyor. Aynı hat üzerine bir de yeni Numune Hastanesi inşa edildi. Buradaki trafik yoğunluğu gittikçe arttı ve böyle devam ederse bir süre sonra çok ciddi sıkıntılar oluşacak. Ona alternatif olarak bu hattı açtığımız zaman oranın da trafiğini önemli ölçüde rahatlatmış olacağız. Hızlı Tren İstasyonu da o bölgede olacağı için buraya ulaşım da bu güzergâhtan sağlanacak. Şehir trafiğinin rahatlaması için çok önemli bir proje. İnşallah önümüzdeki yılın sonunda Sivas’ımız çok önemli bir bulvara kavuşmuş olacak.

Bir de Fadlum yolunu Karşıyaka’ya bağlayan bir kısım var. İleriki aşamada da o kısım tamamlanırsa direkt Karşıyaka’dan üniversiteye ulaşımı da sağlayacağız.”

AdminAdmin