Gündem
Giriş Tarihi : 15-11-2015 21:29

"2. öğretimin kapatılması kararı olumlu"

EFDEK Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Akyol: - "Öğretmen niteliğini artırmak amacı ile eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programlarının tamamen kapatılmasını da içeren YÖK kararını olumlu buluyoruz"

Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hayati Akyol, öğretmen niteliğini artırmak amacı ile eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programlarının tamamen kapatılmasını da içeren YÖK kararlarını olumlu bulduklarını, ancak niteliği artırmak amacı ile yeni eğitim fakültelerinin açılmamasını beklediklerini bildirdi.

Akyol, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK'ün "formasyon programları için tahsis edilen kontenjanların tedrici olarak azaltılması", "formasyon programları yerine tezli yüksek lisans programlarının açılmasının öngörülmesi", "eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programlarının tamamen kapatılması" kararlarının olumlu gelişmeler olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Akyol, şunları kaydetti:

"Beklentilerimiz; niteliği artırmak amacı ile yeni eğitim fakültelerinin açılmaması, mevcut fakültelerin akreditasyon sürecinin hızlandırılması, eğitim fakültelerinin kadrolarının zenginleştirilmesi ve öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısının artırılması, maalesef daha önce yapıldığı gibi ikinci öğretim programları kapatılırken birinci öğretim programlarının kontenjanlarının artırılmaması, YÖK'ün, kamuoyu açıklamasında ifade ettiği ve bizleri de memnun eden bu ilke kararlarının arkasında kararlılıkla durmasıdır."

AdminAdmin