Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-11-2015 00:23

HAFİK ÜNİVERSİTE YURDU AÇILIŞA HAZIR…

Sivas'ın Hafik ilçesinde hayırsever işadamı Nurettin Koçak tarafından yapılan yurt binasının büyük bölümü tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi.

HAFİK ÜNİVERSİTE YURDU AÇILIŞA HAZIR…


Hafik’te doğan ilkokulu ilçesinde okuyan, ortaokul olmadığı için Sivas’ta eğitimine devam eden ardından İstanbul’da yüksek öğrenim gören Koçak, yıllar sonra ilçesini unutmayarak Hafik’e yurt binası yaptırdı.

İş Adamı Nurettin Koçak, İlkokulu Hafik ilçesinde okuduğunu ve Ortaokul olmadığı için Sivas’ta eğitimini devam ettirdiğini belirterek, “Allah’ın yardımıyla İstanbul’da üniversite eğitiminin ardından sadece Türkiye değil, dünyada birçok eserler yaptık. İçimde her zaman Hafik’e dönük bir şeyler yapma arzusu vardı. Şans eseri Hafik’te kurulan MYO’nun yurt binasını yapmak nasip oldu bana. Yurdumuz normal kalitenin çok üstünde. Bütün şartları yerine getirdik. Artık binamızın büyük bir bölümü tamamlandı Allah nasip ederse önümüzdeki ay yurt binamızı hizmete açacağız. dedi.

"Hafik’e Yabancı Diller YO Bünyesinde Bir Merkez Kurmayı Hedefliyoruz"

Hayırsever İş Adamı Koçak ayrıca Hafik ilçesine Cumhuriyet Üniversitesi Yabancı Diller YO’na hazırlık olarak bir merkez kurmayı planladıklarını ifade ederek, “İcap etmesi durumunda bütün Hafikli lise, ortaokul ve ilkokuldaki talebelerimizden başlayarak iyi bir lisan öğrenilsin istiyoruz. Onun detayları daha sonra ortaya çıkacak. Yurdumuzu inşallah hemen açmayı planlıyoruz çünkü Üniversitemizin de çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

AdminAdmin