Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-11-2015 21:37

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARDI

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitimini sürdüren, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi 50 öğrenci, merkeze bağlı Bedirli köyündeki bakımsız haldeki ilkokulu, 2 gün çalışarak pırıl pırıl bir eğitim yuvası haline getirdi.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KÖY OKULUNU ONARDI

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) eğitimini sürdüren, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyesi 50 öğrenci, merkeze bağlı Bedirli köyündeki bakımsız haldeki ilkokulu, 2 gün çalışarak pırıl pırıl bir eğitim yuvası haline getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonucu belirlenen merkeze bağlı Bedirli köyündeki ilkokula giden 6 öğrenci, ilk olarak eksiklikleri ve yapılması gerekenleri planladı.

Tadilat planının hazırlanmasının ardından 10 gün sonra okulda tadilat çalışması başlatan üniversite öğrencileri, ilk olarak okulun dış cephesini ve sınıfların duvarlarını boyadı.

Okulun ahşap iç tavanlarını da zımparalayıp vernikleyen öğrenciler, çatı, kapı ve pencereleri onardı. Çocuklar için duvarlara çeşitli karikatürler çizen ve panoları yenileyen öğrenciler, bakımsız haldeki okulu 2 gün içinde pırıl pırıl bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

Öğrencilerin yemek ve konaklama ihtiyaçlarını köylüler, inşaat malzemelerini de kent merkezindeki esnaflar karşıladı.

CÜ Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü son sınıf öğrencisi Büşra Akoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okul yenilemek için yaklaşık 50 öğrenciyle köye geldiklerini söyledi.

Gönüllü olarak bu işi yapıklarını ifade eden Akoğlu, “Okulun pencereleri, kapıları çok harabe durumdaydı. Duvarlarda zedelenmeler vardı. İlk olarak onları onarmaya başladık. Daha sonra sınıfları boyadık” dedi.

Öğrencilerden Leyla Kelekçioğlu ise “Buradaki amacımız, toplum açısından sorumluluk yüklenmek. İnsanlara toplum yararına olan mesajlar vermek. Bu köye gelmemizdeki amaç, köy okulumuzu yenilemek. Buradaki çocuklara sadece eğitim açısından değil, sosyal aktiviteler sunmak istedik” diye konuştu.

Ezgi Kaya da çocuklara oyuncaklar, kitaplar ve defterler de getirdiklerini, onları birazcık mutlu etmeyi amaçladıklarını belirtti.

– “Tozdan hasta oluyorduk”

Okulda eğitim gören öğrencilerden Burak İnal ise okulun eski halinin içler acısı olduğunu anlatarak, “Duvarları çok eskiydi. Tozdan hasta oluyorduk. Şimdi daha iyi oldu. Boyandı, panolar asıldı, resimler yapıldı. Eskisinden daha iyi oldu. Yapanlara çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Okulda iki yıldır görev yapan öğretmen Gökhan Çınar da yaklaşık 85 yıllık olan okul binasının gönüllü öğrenciler sayesinde yenilenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin tadilat için geleceğini duyduklarında çok sevindiklerinin altını çizen Çınar, şunları kaydetti:

“Okulun cumhuriyet döneminden ilk yapılan okullardan olduğu söyleniyor. Bu zamana kadar çeşitli bakımlar yapılmış, ama uzun zamandır bakım görmemişti. Okulun içi ve dışı, çok kir pas içerisindeydi. Çatılar, kapılar, duvarlar çok eskiydi. İlk başta okulumuza 6 kişilik bir keşif ekibi geldi. Yapılacak işleri, eksiklikleri not aldılar. ’10 gün sonra geleceğiz’ dediler. Gerçekten 10 gün sonra bütün malzemeleri ayarladıklarını söylediler. Ertesi gün kalabalık bir grupla okula geldiler. 50 kişi, hummalı bir çalışmaya girdi. Çatıyı onardılar, kapıları, pencereleri taktılar, duvarları boyadılar. Çocuklarımız için karikatürler yaptılar, panolarımızı yenilediler. Okulumuz çok temiz oldu. Önceden her sabah okula geldiğimiz zaman, masaların üzerini toz beziyle siliyorduk. Tozdan çocuklar hasta oluyordu. Şu an sabah geldik. Hiçbir şey yok. Okulumuz tertemiz. Sınıfımız aydınlandı. Okulun dışarıdan görünümü mükemmel oldu.”

Çınar, kendilerine çok güzel bir eğitim öğrenim hayatı yaşama imkanı sağlayan üniversite öğrencilere teşekkür etti.

AdminAdmin