Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-11-2015 20:41

KOCACIK: “HEM ŞEHRİMİZE HEMDE BÖLGEMİZE ÇOK DAHA İYİ HİZMET VERMEYİ PLANLIYORUZ”

Geçtiğimiz haftalarda, kısa adı ASBİR olan ‘Avrupa Sivaslılar Birliği Derneği’ Stuttgart Bölgesi, düzenledikleri gecenin geliri ile aldıkları dört adet Hemodiyaliz cihazını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi’ne bağışlamışlardı.

KOCACIK: “HEM ŞEHRİMİZE HEMDE BÖLGEMİZE ÇOK DAHA İYİ HİZMET VERMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Yüzlerce diyaliz hastasına hizmet vermeye başlayan cihazlar için Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde ASBİR yöneticileri ile Üniversite yöneticilerinin de katıldığı resmi bir teslim töreni düzenlendi.

 

Törene Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, ASBİR Genel Başkanı Hasan Yüksel Önder, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Fikret Ergüngör, Hastane Başhekim Yardımcıları, sağlık çalışanları, davetliler ve basın mensupları katıldı.


Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, Hemodiyaliz Ünitesi’nin 1993 yılından beri hastalara hizmet verdiğini ifade ederek, hastanemizde 17 adet Hemodiyaliz cihazının olduğunu, ASBİR tarafından hediye edilen cihazlarla birlikte toplam 21 adet cihazın hastalara hizmet vereceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Kocacık konuşmasının devamında, “merkezimizde bir adet ‘Kan Temizleme’ cihazımız var. Bunun dışında 3 öğretim üyemiz, birde yan dal uzmanımız mevcut, burada acil hizmeti sunabiliyoruz. ASBİR’in yaptığı 4 adet cihazla birlikte daha da güçleniyoruz. Hem şehrimize hemde bölgemize çok daha iyi hizmet vermeyi planlıyoruz. Öncelikle ASBİR Yönetim Kurulu Başkanı Önder ve yöneticilerine bize gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığı hasta sağlığı adına kullanmak için elimizden geleni yapacağız. Hayırlı olmasını ve bu birlikteliğin devamını diliyorum” dedi.

 

ASBİR Genel Başkanı Yüksel Önder ise konuşmasında Hastanemize yaptıkları katkıların kendilerini daha da  heyecanlandırdığını ifade etti.  Genel Başkan Demir,  ASBİR adına yaptıkları katkı ve hayır işlerinden söz ederek,  Sivas’ta açtıkları ofisle birlikte faaliyetlerinin daha da genişleyeceğini belirtti.  Genel Başkan Demir, ”sağlık hepimizin ihtiyacı olan birşey. Bugün sağlıklı olabiliriz,  yarın ne olacağımızı  kimse bilemez. Bu tür müesseselerimizin Allah eksikliğini vermesin.  Emeği geçen ve katkısı bulunan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Nefroloji Bilim Dalı Başkanı ve Organ Nakli Ünitesi Böbrek Nakli Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Mansur Kayataş ise bağışı yapılan cihazlara çok ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek, alınan cihazların son derece modern olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kayataş, “bulunduğumuz bölgede bir tarafta Şebinkarahisar bir tarafta Gürün, diğer tarafta Akdağmadeni bölgeleriyle geniş bir yelpazeye acil diyaliz hizmetinde bulunuyoruz. Bu bölgede 24 saat hizmet veren tek merkeziz. Bu bağlamda katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Kocacık, ASBİR Genel Başkanı Demir ve beraberindekilerle birlikte Üniversitemiz Hastanesine bağışlanan cihazlar adına açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından heyet hastaları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundular ve cihazlarla ilgili yetkilerden bilgiler aldılar.

 

Törende ASBİR Sivas Bölge Başkanı Başkan Hüseyin Sağlam, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İ. Demiray, Başkan Yardımcısı Mehmet soykök, Genel Sekreter Çetin Ethem Gölbaşı, Genel Sekreter Yrd. Ömer Faruk Kızıltoprak, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Torun, Yönetim Kurulu Üyesi  Ünal Karataş, Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan  Arpaç, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keser, İdari Mali İşler Sorumlusu Orhan Sağcı, Kadın Kolları Başkanı Hüsne Demirkıran, Yönetim Kurulu Üyesi Talat Tecer, Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Kesim, Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kasap, Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Dağdelen, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın, Onursal Başkan Prof. Dr. Mustafa Turan, Almanya Heyetinden ASBİR Genel Sekreteri Gazi Kılınç,  Teşkilatlanma Sorumlusu Muhlis Kılıç, ASBİR Yönetim Kurlu Üyesi Ahat Tamer, İş Adamlarından Sorumlusu Murat Çevik, Frankfurt Bölge Başkan Yardımcısı Fikret Cırcır, Sağlık Danışmanı, Dr. Aslan İpek,  ASBİR davetlisi Mehmet Gündüz,  ASBİR davetlisi Süleyman Saraç ve Osnabrück ASBİR Bölge Başkanı Abdulkadir Yıldız’da hazır bulundu. Tören sonrası hastane çalışanları günün anısına hatıra fotografı çektirmeyi unutmadı.



 

AdminAdmin