Sivas
Giriş Tarihi : 03-11-2015 21:56

Milletin Seçimi…

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın yazılı bir açıklama yaparak 1 Kasım seçim sonuçlarının Ülkemize ve Sivasımıza hayırlı olmasını diledi. Aydın, Sivas’ı temsil edecek olan 5 milletvekilini kutladı.

Milletin Seçimi…

 

Aydın açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Tarih bize göstermiştir ki ülkemiz, bulunduğu coğrafyada varlığını, birliğini sürdürebilmesi için güçlü olmak zorundadır. Güçten kastımız sadece askerî olarak güç değil, bu coğrafyada huzuru bulmak için her türlü güç gerekir. Ekonomik güç, demokratik güç olmazsa olmazlardır. Yine tarih bize göstermiştir ki bu ülkede güçlü bir devlet oluşturmak ancak ve ancak tek partinin iktidarı ile mümkün olabilmektedir.

Ülkemizin kalkınma, büyüme, ileriye gitme zamanları hep tek parti iktidarı ile yönetildiği zamanlardır. Menderes’li, Demirel’li, Özal’lı ve Erdoğan’lı yıllar Türkiye’nin huzuru, refahı bulduğu ve İslam coğrafyasına hamilik yaptığı dönemlerdir. Ne zaman birden fazla partinin iştiraki ile kurulan koalisyonlar iş başına gelmiş o dönemler tek parti iktidarlarının kazanımlarının tüketildiği, yok edildiği yıllar olmuştur.

13 yıl boyunca süren tek parti iktidarından sonra 7 Haziran’da halkımızın sandıkta ortaya koyduğu tercih sonrası bizim geleneğimizde koalisyon kültürünün olmadığını bir kez daha yaşayarak öğrendik. Partilerin koalisyon hükûmeti kurmakta ne kadar zorlandığına şahit olduk. Sonuç itibarıyla da bir koalisyon kurulamadı. Ülkemiz ilk kez Anayasal zorunluluk gereğince tekrar seçime gitmek mecburiyetinde kaldı.

Bu kadarcık bir tökezlemede dahi dışarıdaki ve içerideki düşmanlarımız birleşerek üzerimize hücum etti. PKK’sı, DAİŞ’i, DHKPC’si, paraleli, istihbarat örgütleri, medya güçleri hepsi Türkiye’yi diz çöktürme yarışına girdi. Ancak şükürler olsun ki; Aziz milletimiz saldırılara, kumpaslara, kampanyalara prim vermedi.

1 Kasım seçimleri bir parti, bir vekil seçiminden daha çok ülkenin geleceğinin seçimi idi. Ve sağduyulu Türk milleti çocuklarının geleceğini oyladı. Dün akşam ortaya çıkan sonuçlar, ülkemizin geleceği ve 2023 hedefleri açısından büyük bir kazanımdır. Büyük bir mesajdır. İçerisinde birçok mesajı barındıran bir sonuçtur. En büyük mesajı da ülkeyi bölmek ve parçalamak isteyenlere vermiştir.

Önümüzde yeni Anayasa, Ortadoğu’nun barışı, dünyanın ilk on ekonomisinden biri olma hedefi için çok önemli işler durmaktadır. Kurulacak hükûmetin ülkemizi bu hedeflere ulaştırmasını temenni ediyorum.

Parlamentoda milletimizi temsil edecek olan 550 milletvekilini, başta Sivasımızdan seçilen vekiller olmak üzere tebrik ediyor, millet adına hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum. Sivasımızı temsil edecek olan 5 vekilimizle birlikte Sivas’ı imrenilen, örnek alınan bir şehir yapmak için birlikte çalışacağımı beyan ediyor, sonuçların ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin