Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-10-2015 15:15

ÜNİVERSİTEYE BAĞIŞLANAN 4 ADET YENİ ‘”HEMODİYALİZ CİHAZI” HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Kısa adı ASBİR olan ‘Avrupa Sivaslılar Birliği Derneği’ Stuttgart Bölgesi, düzenledikleri gecenin geliri ile aldıkları dört adet Hemodiyaliz cihazını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi’ne bağışladı.

ÜNİVERSİTEYE BAĞIŞLANAN 4 ADET YENİ ‘”HEMODİYALİZ CİHAZI” HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Onlarca diyaliz hastasına hizmet vermeye başlayan cihazlar için önümüzdeki hafta içerisinde ASBİR yöneticileri ile Üniversite yöneticilerinin de katılacağı resmi bir teslim töreni düzenlenecek.

Böylesine hayırlı bir iş için bütün katkı sağlayanlara sonsuz teşekkürlerini dile getiren; ASBİR Stuttgart Bölge Başkanı Mehmet Gündüz ile yönetim kurulu üyelerinden; Süleyman Saraç, Taci Ülker, Ömer Demirel ve Ahmet Turan Koç, gazetemize yaptıkları açıklamada; “ASBİR Stuttgart Bölgesi olarak bir gece tertipledik. Bu geceden elde ettiğimiz gelir ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne 4 adet yeni ‘Hemodiyaliz Cihazı’ bağışladık. Cihazlar, Allah’ın izniyle diyaliz hastalarına hizmet vermeye başlamıştır. Bu vesileyle o gün gecemize iştirak eden, Türkiye’den gelen Sivas bürokrasisine, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü’ne, ASBİR yönetim kurulu üyelerine ve bölge başkanlarına, komisyon üyelerine, sanatçılarımıza, basın mensuplarımıza, işadamlarımıza, sponsorlarımıza, gecemize iştirak ederek maddi ve manevi hizmette bulunan değerli hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza ve dostlarımıza maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Hepimizin bu bağışta büyük emeği vardır. Avrupa Sivaslılar Birliği’nin yapmış olduğu yardım inşallah diğer illerimizden gelen vatandaşlarımız için de bir örnek olur ve bu vesileyle ülkemizin kalkınmasında yardımcı olmuş oluruz.” ifadesini kullandılar.

Avrupa Sivaslılar Birliği Derneği, 3 Mayıs 2003′de Almanya’nın Hamburg şehrinde kuruldu. Kuruluş amacıİ yaklaşık 50 yıl önce Sivas’tan yola çıkarak bilmedikleri ülkelere iş ve aş aramak için gidip, oralarda kalan ve yerleşen yaklaşık 500 bin Sivaslıyı bir araya getirmek, birlik ve beraberliği sağlayarak, onların batı toplumu ve kültürü içerisinde kendi kültürlerini kaybetmelerinin önüne geçmek, Sivas kültürünü ve ülke kültürünü yaşatmak, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmak, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunmak. Avrupa yaşayan sivaslılar olarak, birbirini daha yakından tanıyıp sahip çıkmak ve Sivas ile köprü oluşturup diyaloğu devam ettirmek. Ülkenin ve Sivas ilinin gelişmesine katkıda bulunmak. Sivas’a yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunmak. Sivas’tan Avrupa’ya gelen bürokrat ve işadamlarına önderlik yapmak ve yardımcı olmak. Avrupa’daki yabancı yatırımcıları Sivas’a yönlendirmek ve diğer hayırlı faaliyetler için kurulmuş bir birliktir.

AdminAdmin