Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-10-2015 15:05

TOPLANMA MERKEZİ ÜNİVERSİTE OLUYOR…

Geçtiğimiz günlerde gazetemiz Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu’ndan alınan kararla Sivas Belediye’sine 10 dönümlük bir arazinin tahsis edildiği duyurmuştuk.

TOPLANMA MERKEZİ ÜNİVERSİTE OLUYOR…

 

Şehrimizin bacasız fabrikası olan Cumhuriyet Üniversitesi’nin sorunlarına her alanda çözüm üretmek için çalışan Sivas Belediyesi, Sivas’ın her yerinden Üniversite’ye rahatlıkla ulaşım sağlanması için halk otobüslerinin toplanma merkezini burada oluşturuyor.

 

50 bini aşan nüfusu ile gün geçtikçe büyüyen Üniversite’nin ulaşım sorununa İsmet Yılmaz Köprüsü, Köprülü Kavşağı ve İsmet Yılmaz Bulvarı’nı yaparak büyük oranda çözüm üreten Belediye, toplu taşımayı kullanan vatandaşlar için de halk otobüslerinin toplanma merkezini Üniversite’de kurarak şehrin her yerinden tek seferde bölgeye ulaşımını mümkün kılacak.

 

Görüşmeler neticesinde yer tespiti yapılmasının ardından çalışmalarına hız veren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Üniversite Yerleşkesi’nde bulunan öğrenci yurtlarının hemen arkasına toplanma merkezini kurmak için düğmeye bastı.

İş makineleriyle yoğun bir şekilde, kurulacak merkez için yer açma çalışmaları yapan ekipler, bölgeye uzanacak yeni yol çalışmalarını da sürdürüyor. Kısa sürede yol, asfalt, aydınlatma ve diğer sosyal donatıları tamamlayarak toplanma merkezini hizmete açmayı hedefleyen Belediye, yıllardır kangren hâline gelmiş olan Üniversite’nin ulaşım sorununu kökünden çözümlemeyi planlıyor.

AdminAdmin