Spor
Giriş Tarihi : 25-10-2015 00:00

Sivas'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Sivasspor'un sahasında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olmasının ardından Sergen Yalçın, başkanla görüştükten sonra ekibiyle birlikte görevi bırakmayı düşündüğünü açıkladı. Bu gelişmenin ardından Mecnun Odyakmaz, Sergen Yalçın ile sözleşmelerini karşılıklı olarak feshettiklerini açıkladı.

Sivas'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi

Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamaları şu şekilde;

"EN BÜYÜK SUÇ BENDE"

"En büyük suç bende, takımın sorumlusu benim. Belki bizde bazı eksiklikler var. Oyuncularımız mücadelesini veriyor. Bizim ekibimiz için yolun sonuna geldik gibi gözüküyor. Ben bırakmayı düşünüyorum. Başkan ile görüşerek bırakmak istiyorum. Bizim gönlümüzde önemli bir takım Sivasspor. Artık zarar vermek istemiyoruz kimseye. Üzgünüz, Sivas'a zarar vermek istemiyoruz"

"ÇÖZÜM ÜRETEMİYORUZ"

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-0 kaybettikleri maçın ardından basın toplantısında ise, "Bu sezon birçok maçta olduğu gibi bugün için de iyi oynadığımızı, iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptı. Onlara teşekkür ediyorum. İstatistiklere bakınca şaşırdım. 52 orta yapmışız, ama maalesef gol bulamadık. Bu takımın sorumluluğu bana ait. Çözüm üretmesi gereken de benim. İstediğimiz çözümü üretemiyoruz, maç kazanmakta zorlanıyoruz. Sivasspor'un daha iyi yerlerde olmasını istiyoruz ama bazen futbolda bu tür sonuçlar olabiliyor. Geçen sezon nasıl başarılı olup takımı bulunduğu konumdan çıkardıysak, bu sezon da bunu becerebiliriz diye düşürdük, ama şu ana kadar olmadı. Bugün çok daha iyiydik, üstün olan taraftık ama futbol sonuç oyunu. Sonuç alırsan başarılı olursun, iyi oynayana puan vermiyorlar. Biz sonuçları almakta zorlanıyoruz. Kendimize ve Sivasspor'a zarar daha fazla vermek istemiyoruz. Söylenecek fazla bir şey yok" dedi.

"BENİM NİYETİM BIRAKMAK"

İşler kötü gittiğinde oyuncuların saha içerisinde sorumluluk almaktan da çekinir hale geldiğini, bugün hem kendilerinin hem de benzer bir durum yaşayan Trabzonsporlu futbolcuların benzer bir görüntü çizdiğini belirten Yalçın, sözlerinin istifa anlamı taşıyıp taşımadığının sorulması üzerine, "Bugün iki taraftan biri kırılacaktı, maalesef olay bize düştü. Bu takımın sorumlusu benim. Kendime de, Sivasspor'a da zarar vermek istemiyorum. Yeni bir enerji ortamı. Benim niyetim bırakmak, ama başkanla görüşmeden bir karar veremem. Onların onayını almadan tek başıma böyle bir karar vermek istemiyorum" dedi.

"HAKEMLER YÜZÜNDEN..."

Geride kalan 9 haftada birçok maçlarının direkten döndüğünün hatırlatılması üzerine Sergen Yalçın şöyle dedi:

"İyi oynuyoruz ama bir türlü sonucu elde edemiyoruz. Bir direkten döner, iki döner. Sonra böyle devam etmemesi lazım. Bugün Ali Palabıyık'ın iyi bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum. Rize'de 1-0 galipken rakip oyuncuları atmamak için elinden geleni yapıyor, ama bize zarar veriyor. Bu şekle gelmemizin nedenlerinden birisi de maalesef hakemler. Bugünkü maçı konuşmuyorum. Bugün de 1-2 pozisyon vardı. Maalesef bazı şeyleri hakemler çok iyi idare ediyorlar."

"BATUHAN İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM AMA..."

Sivasspor'un çalışılabilecek en iyi kulüplerden biri olduğunu, maddi problem bulunmadığını ve ödemelerin zamanında yapıldığını ifade eden Yalçın, Batuhan'ın kadro dışı bırakılmasıyla ilgili de şöyle konuştu:

"Maddi olarak oyuncuların eksiği yok. Ödemelerimizi günü gününe alıyorlar. Biz ve oyuncular bu işi beceremedik. Bu sezon başaramadık. Batuhan ile ilgili söyleyebilecek bir şey yok. Bu oyuncu bizden önce de 8 kere kadro dışı kaldı. Ben takımda tutmak için elimden geleni yaptım ama dayanma noktamız bir yere kadar. Oyuncu bana yardım etmezse, ben ona nasıl yardım edebilirim. Ne kadar ekmek, o kadar köfte. Ben oynamayan oyuncuya nasıl yardım edeyim. Çıkar oynarsın, biz de sana gereken yardımı yaparız. Biz bir ekibiz. Oyuncu grubumuz var, birlikte hareket etmesi lazım. Ben çıkıp oynasam belki çözerim ama biz kenarda seyrediyoruz."

ÜMİT KADRO DIŞI BIRAKILDI

Bugünkü Trabzonspor maçı öncesinde 11'de olmadığı için tepki gösteren Ümit Kurt'u da kadro dışı bıraktıklarını belirten Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Profesyonel futbolcu, Sivasspor gibi bir kulüpte oynuyorsa, ödemesini günü güne alıyorsa bahanesi olamaz. Profesyonel futbolcu mukavelesindeki şartlara uymak zorunda. Hocanın verdiği kararlara saygılı olmak zorunda. Ben de yedek kaldım. Benim de hocaya saygım vardı. Messi Atletico Madrid maçında 65 dakika kulübede oturdu. 250 milyon dolarlık adam. Soyunma odasında o oyuncunun davranışı çok gereksizdi. Profesyonele yakışmayacak cümleler sarf etti. Onu kötü duruma sokmamak için ne olduğunu söyleyemem. Ben de mecburen kadro dışı bıraktım. Bu profesyonel bir iş. Nasıl günü geldiğinde paranı alıyorsan, onun karşılığını vereceksin. Maçta, antrenmanda, seyahatte hiç fark etmez. Kulüp üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getiriyor."

AdminAdmin