Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-10-2015 22:12

ÜNİVERSİTE’NİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK AYDIN VE KOCACIK’A NASİP OLDU…

Cumhuriyet Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana devam eden ulaşım sorununu çözmek Başkan Aydın ve Rektör Kocacık'a nasip oldu.

ÜNİVERSİTE’NİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK AYDIN VE KOCACIK’A NASİP OLDU…

 

TOKİ istikametinde trafik yükünü kaldırmayan Tarihî Fadlum Köprüsü’nde uzun araç kuyrukları oluşuyor, ders çıkışları ve sınav günlerinde ise durum iyice içinden çıkılmaz bir hâl alıyordu.

 

54 bini geçen nüfusu ile Sivas’ın bacasız fabrikası olan Üniversite’ye ve Sivas’a yakışır bir köprü, bulvar ve köprülü kavşak çalışması başlatan Başkan Aydın yönetimindeki Belediye ekipleri, geçtiğimiz sezonda köprüyü tamamladı, bu sezonda ise bağlantı yollarını yaparak halkın hizmetine sundu.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz’ın adı verilen projede Kardeşler Ormanı ve Polis Meslek Yüksekokulu istikametine bir köprülü kavşak inşa edilerek yol verildi. Projede dikkat çeken ayrıntıysa Sivas’ta Belediye eliyle ilk defa bir köprülü kavşak yapılmış olması.

150.000 metreküp gibi devasa boyutlarda dolgu malzemesi kullanılan bulvarda; yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yaya kaldırımları, modern aydınlatma direkleri gibi donatılar da yer alıyor. Ayrıca yolun her iki tarafına uzun ömürlü ıhlamur ağaçları dikilerek İsmet Yılmaz Köprüsü, Köprülü Kavşağı ve İsmet Yılmaz Bulvarı açılışa hazır hâle getirildi.


Bulvarın hastane yönünde bulunan ve ileriki dönemde yapılacak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na bağlanacak kavşağında görkemli bir tören düzenlenerek, tarihî hizmetin açılışı gerçekleştirildi.

 

Bulvara ismi verilen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın onur konuğu olarak katıldığı törene; Vali Âlim Barut, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve il protokolü tam kadro katılırken üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşların da ilgisi oldukça yoğundu. Törende öğrencilerin Başkan Aydın’a teşekkürlerini ileten pankartlar açmaları ise dikkatleri çekti.

 

Programın açış konuşmasını yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Yıllardır ulaşımda yaşadığımız sıkıntılar yüzünden Üniversitemizin bir kanadı kırıktı. Bu sorunu çözebilmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Sağ olsun Belediye Başkanımız göreve gelir gelmez söz verdi ve verdiği sözü zamanında yerine getirdi. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

 

“İsmet Yılmaz Bulvarı, Köprüsü ve Köprülü Kavşağı ile yıllardır söylenen Üniversite-şehir arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diyen Başkan Aydın ise, “İlerleyen dönemde Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile bu bulvarı birleştireceğiz. İsmet Yılmaz Bulvarı Karşıyaka’ya kadar uzanacak. Yaptığımız 1.800 metrelik bulvar birim fiyatlarıyla 11 milyon 450 bin TL, ancak bu projeyi biz Fen İşleri, Park Bahçe ve birçok birimimizle yaptığımızdan dolayı 6 milyon 850 bin TL gibi bir bedelle tamamlamış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra konuşan milletvekilleri Selim Dursun ve Hilmi Bilgin ise, yerelde Başkan Aydın, genelde ise Merkezî Hükûmet olarak Sivas’a birçok yatırımın kazandırıldığını kaydederek, seçimlerin ardından oluşacak istikrarlı tabloyla ikinci üniversitenin de şehrimizde açılacağının altını çizdiler.

 

Şehir ve üniversite bağının nereden nereye geldiğini yaşadığı bir anısıyla anlatan Vali Alim Barut, ‘’1978 yılında Sivas’tan geçerken Cumhuriyet Üniversitesini görmüştüm ve ‘Ne kadar uzakta üniversite yapılmış’ demiştim. Ama şimdi seneler sonra buraya gelip gördüm ki üniversite şehirle bütünleşmiş. Tabi ki belediyenin, üniversitenin, Sivas’ımızın gururu TBMM Başkanımızın ve vekillerimizin katkısı var. Arkıt şehir ve üniversite bütünleşmiş durumda. Cumhuriyet Üniversitesi Sivas’ın kalbinde, içinde’’ dedi.

 

Sivas’ın birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu vurgulayan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, şair Tokatlı Nuri ve Bakî’den dörtlükler sunarak, “Sağ iken kimsenin kadri bilinmez ama Sivaslılar bu konuda istisna, Sayın Belediye Başkanımıza, Belediye Meclis Üyelerimize ve siz kıymetli Sivaslılara teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler hâline getirmektir. Kimlikli ve kişilikli şehirler oluşturmaktır. Böylelikle vatandaşlarımızın şehirlerdeki yaşam kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sivas’ın nüfusu ne olursa olsun ama Sivas’'ta yaşayan insanlarımızın hayat standartları artırmak bizim öncelikli sorumluluğumuzdur. Şehirlerde yeni gelişen alanlarda kişi başına 10 metre kare olan yeşil alan şartını 15 metre kareye çıkarıyoruz.

Sivas için uzun vadeli vizyonlar belirleyerek turizmiyle, tarımıyla kalkınmış olarak evlatlarımıza teslim etmek istiyoruz. Tarihî kültürel ve estetik değerlerimize uyumlu kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Kentlerin tarihî ve kültürel kimliğini ortaya çıkaracağız ve tarihi şehir merkezlerine ayrı bir canlılık kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve beraberindekiler sağanak yağış altında İsmet Yılmaz Bulvarı'nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra bulvar üzerinde yürüyen Yılmaz ve beraberindekiler, İsmet Yılmaz Köprüsü ve Köprülü Kavşağı’nın da açılışını yaptı.


Denizalp DEMİRKAYA

AdminAdmin