Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-10-2015 20:22

224 SOSYAL KONUTUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI…

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Esentepe TOKİ konutları yanında TOKİ tarafından inşa edilecek 224 sosyal konutun temel atma törenine katıldı.

224 SOSYAL KONUTUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI…


TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve il protokolü ile birlikte Esentepe Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılması planlanan 224 sosyal konutun temel atma törenine katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Yılmaz, "Bugün burada halka verilebilecek hizmetlerin en güzellerinden birisi veriliyor. Konut sahibi olmak bir temel insan hakkı. Bu hakkın insanımıza eksiksiz tanınması için çalışıyoruz. Aile toplumun temeli, aile denince de akla konut gelir. Ev olmadan aile olmaz. İnsanımızın tasarruf eğilimini teşvik ederek ev sahibi olmasını önümüzdeki dönemde kolaylaştıracağız. Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşımıza kamu olarak biz yüzde 15 kendimiz vereceğiz. Yine TOKİ eliyle emeklilerimizi uygun koşullarda konut sahibi yapacağız. Bu çerçevede emeklilerimize 240 taksit şeklinde ve aylık 250 lira bedel mukabilinde konut sahibi olmalarını da sağlayacağız" dedi.

TOKİ tarafından en çok toplu konuttan hizmet alan ilin Sivas olduğunu aktaran Yılmaz şunları söyledi:

"TOKİ tarafından ülkemizde 2003 yılından itibaren inşaatına başlanan 679 bin 382 konutun 546 bini 2015 yılı Eylül ayı itibariyle sosyal ve teknik donatılar ile tamamlandı ve hak sahibine teslim edildi. Sivas'ımızda ise TOKİ vasıtasıyla yaklaşık 6 bin 400'e yakın konut inşa edildi ve edilmekte. Bunların çoğu tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Bir kısmını da önümüzdeki dönemde teslim edeceğiz. Bin 300 konutun da hem belediyemiz hem de TOKİ'de yeni konutlar inşasına da başlayacağız."

Yılmaz ve il protokolü, konuşmaların ardından butona basarak temsili olarak konutların temelini attı. Yılmaz, daha sonra yapımı tamamlanan ve yarın Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun da katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek olan Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi'ni gezdi.

 

 

AdminAdmin