Sivas
Giriş Tarihi : 09-10-2015 14:23

TBMM Başkanı Yılmaz, Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılış törenine katıldı

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz çeşitli açılışlara katılmak üzere öğle saatlerinde karayolu ile memleketi Sivas'a geldi.

TBMM Başkanı Yılmaz, Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılış törenine katıldı


Yılmaz, ilk olarak Karşıyaka Mahallesi'nde hayırseverlerce yaptırılan Dedeoğlu Şehit Hikmet Duman Camisi'nin açılış törenine katıldı. Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, caminin bir kültür merkezi olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

 

"Cami birliğimizi pekiştirecek. Vatan sevgisini aşılayacak, barış ve kardeşliğin temel değerler olduğunu öğretecek, insani hizmetin hakka hizmet olduğunu söyleyecek. Hakkın rızasını kazanabilmek için de insanların duasının alınmasının gerektiğini söyleyecek. İşte bu milli birliğin öğretildiği yerlerde camilerdir. Camilerimiz her şeyden önce ibadet edilen mekanlardır. Allah'a kul olarak bir araya toplanıp ibadet edebiliriz. Ancak ibadethane olmakla birlikte toplumun aydınlatıldığı yerlerdendir. Tabi bir kültür merkezidir. Cami bizim toplumumuzun da temelindedir, hayatımızın temelindedir, ibadethanedir. Bir kültür merkezidir."

 

Konuşmaların ardından Yılmaz, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Mİlletvekilleri ve diğer il protokol üyeleri kurdele keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.


AdminAdmin