Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-10-2015 18:10

TÖRENLE AÇILIYOR...

Cumhuriyet Üniversitesi’nin kangren hâline gelen ulaşım sorununu ortadan kaldıran İsmet Yılmaz Köprüsü, İsmet Yılmaz Bulvarı ve Köprülü Kavşağı 9 Ekim’de görkemli bir törenle hizmete açılacak.

TÖRENLE AÇILIYOR...


Şehrin 50 yıldır bekleyen sorunlarından biri olan Üniversite’nin ulaşım sıkıntısı, Tarihî Fadlum Köprüsü yanına inşa edilen yeni köprü ve devamında hastaneye kadar uzanan bulvar ile çözüme kavuşturuldu.


70 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde gidiş-geliş çift şeritli olan köprü geçtiğimiz sezonda tamamlanmış ve baharla birlikte bağlantı yolları için hummalı bir çalışma başlatılmıştı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz’ın ismi verilen projede Kardeşler Ormanı ve Polis Meslek Yüksekokulu istikametine bir köprülü kavşak inşa edilerek yol verildi. Projede dikkat çeken ayrıntı, Sivas’ta Belediye eliyle ilk defa bir köprülü kavşak yapılmış olması.


Sezon boyunca yürütülen çalışmalarda yaklaşık 150.000 metreküp dolgu malzemesi kullanıldı. Çift şerit hâlinde tamamlanan bulvarda; yürüyüş yolları, bisiklet yolları, yaya kaldırımları, modern aydınlatma direkli gibi donatılar da yer alıyor. Ayrıca yolun her iki tarafına uzun ömürlü ıhlamur ağaçları dikilerek Üniversite’ye ve Sivas’a yakışır bir bulvar projesi hayata geçirildi.


Belediye Başkanı Sami Aydın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla 9 Ekim saat 14.30’da görkemli bir törenle hizmete sunulacak bulvarın açılışına, tüm Sivaslıları davet etti.



AdminAdmin