Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-10-2015 13:27

ÜNİVERSİTE HOCALARININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

(ÖZEL HABER) Üniversite hocalarının yargılanmasına devam edildi.

ÜNİVERSİTE HOCALARININ YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

Eski Üniversite Yönetimi zamanında, 2011 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından yapılan yardımcı doçentlik sınavı ile ilgili olarak Op. Dr. Özgür BİGE’nin şikayeti üzerine Sivas İdare ve Bölge İdare Mahkemeleri sınavın iptaline karar vermiştir.

 Üniversite Rektörlüğünün bütün itirazlarına rağmen, Danıştay Birinci Dairesi bilirkişilerin yaptığı incelemeler sonucu ilgili hocalar hakkında dava açılabilmesine müsaade etmesi üzerine, Sivas Cumhuriyet Savcılığı’nın Sivas 6. Asliye Ceza Mahkemesinde, Sanıklar Prof.  Dr. Asım GÜLTEKİN, Malatya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi ATASEVEN, Yrd.Doç. Dr. Sedat BAY hakkında,  sınavda adaylara soru ve cevapları önceden vermek sureti ile görevlerini kötüye kullandıkları, kamu zararı oluşturdukları, kişilerin mağduriyetine neden oldukları ve kişilere haksız kazanç sağladıkları iddiaları ile Türk Ceza Kanununun 257/1 ve 53/1 maddeleri gereğince, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve meslekten men talepleri ile yargılanmaları için dava açılmıştır. Davada beşinci duruşma yapıldı. Sanık avukatları ve müşteki Op. Dr. Özgür BİGE’nin katıldığı duruşmada, ek bilirkişi raporunun beklenmesi amacıyla duruşma 15 Aralık 2015 Tarihine ertelendi.

 

Mahkemenin vereceği karar günü yaklaşırken, hocaların suçlu bulunması halinde bunun yansımalarının nasıl olacağı, sınava giren ve suça ortak oldukları tespit edilmeleri durumunda  diğer adayların akademik kariyerleri ve devlet memurluğu durumlarının nasıl etkileneceği merakla beklenmektedir. Gelişmeleri siz değerli kamuoyu ve takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz.

 

İŞTE O İDDİANAME:

 

AdminAdmin