Sivas
Giriş Tarihi : 05-10-2015 23:55

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Nedeniyle Belediye’den Önemli Etkinlik

Sivas Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Kent Meydanı’nda bir stant açarak vatandaşlara broşür dağıttı.

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Nedeniyle Belediye’den Önemli Etkinlik

 

İnsanlardaki hayvanları koruma bilincini artırmak ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla açılan stantta, Müdürlük bünyesindeki Hayvan Barınağı’ndan getirilen köpekler vatandaşların ilgisini çekti.

 

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürlüğü Teknikeri Ahmet Turan Asanakut; hayvanların etinden, sütünden, yumurtasından ve derisinden faydalanıldığı gibi onların sadık birer dost olduğunu da hatırlattı.

 

 

Yeni nesillerin hayvan sevgisini kazanması adına her bireyin duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Asanakut, “Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım, sahiplendiğimiz hayvanların bakımlarını yaparak onlara iyi davranalım. Hayvanlara eziyet edilmesi insanlıkla bağdaşmaz.” diyerek Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak yapılan faaliyetleri ve açılan statta sunulan hizmetleri anlattı.


AdminAdmin