Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-10-2015 10:10

SİVAS'TA MS (MULTİPL SKLEROZ) HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ…

'Gülümseten Turne' Sivas'ta MS (Multipl Skleroz) hastalığına dikkat çekmek için Türkiye MS Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "GülüMSeten Turne" projesinin son durağı Sivas oldu. Ünlü oyuncuların rol aldığı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

SİVAS'TA MS (MULTİPL SKLEROZ) HASTALIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ…

 

MS hastalığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Novartis'in, Türkiye MS Derneği iş birliğinde 2014 yılının Mart ayında hayata geçirdiği "GülüMSeten Turne', yolculuğuna Sivas'la devam etti. Ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur'un sergilediği eğlenceli skeçlerle renklenen ve uzman görüşlerine yer verilen etkinlik Sivas halkından büyük ilgi gördü.

MS'li bireylere yol arkadaşlığı yapmak ve onlara en doğru bilgiyi ulaştırmak amacıyla bugüne kadar Samsun, Trabzon, Bursa, Ankara, Kocaeli, İstanbul, İzmir, Malatya, Elazığ, Konya, Hatay, Kütahya ve Mersin'de gerçekleşerek yaklaşık 8 bin kişiye ulaşan GülüMSeten Turne, Sivas Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

 

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Özlem Kayım Yıldız'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, projeye destek veren ünlü sanatçılar Dolunay Soysert, Özgür Ozan ve Ferdi Akarnur yaptıkları skeçlerle hastalık hakkında önemli bilgileri eğlenceli bir yöntemle seyircilere aktardı.

MS'li bireylerin yaşadıklarının içten bir bakış açısıyla canlandırıldığı etkinlikte Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Psikolog Serap Duygulu, Sosyal Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Cem Kılıç ve Uzm. Fizyoterapist Anıl Tekeoğlu ise kendi uzmanlık alanlarından deneyimlerini paylaştı.

Tamamen ücretsiz ve halkın katılımına açık olarak gerçekleştirilen GülüMSeten Turne, yolculuğuna 19 Aralık'ta Gaziantep ile devam edecek.

AdminAdmin