Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-10-2015 13:20

ÜNİVERSİTE’DE SAĞLIK YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" nedeniyle program düzenlendi.

ÜNİVERSİTE’DE SAĞLIK YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

 

Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde başlayan yürüyüşe Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam, Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Ömer Poyraz katıldı. Çocuklarda yürüyüşe destek olurken katılımın az olması dikkat çekti. Etkinlik yarım saatlik yürüyüşün ardından sona erdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Levent Sağlam yaptığı açıklamada, "Bugün Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Üniversitemiz kampüsü içinde katılımcılarla birlikte güzel bir yürüyüş yapmak düşüncesindeyiz. Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat programı kapsamında çeşitli etkinlikle düzenlemekteyiz. Mümkün olduğunca buna halkımızın katılımını sağlamaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar bu konuda gayret sarf ediyoruz. Bizler sağlıklı bir hayat sürebilmek için erken yaşlardan itibaren geleceğe yatırım yapmak amacıyla beslenmemize dikkat etmemiz, düzenli egzersiz yapmamız, düzenli yürüyüşler yapmamız konusunda bir farkındalık oluşturmak arzusundayız. Bu bilinç düzeyinin oluşturulması ve artırılması amacıyla bu tür etkinliklere mümkün olduğu kadar katılımın sağlanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Ömer Poyraz ise "Dünya Yürüyüş Günü'nde sloganımızın yılda bir gün yürüyüş değil her gün yürüyüş olmasını diliyorum. Günümüz teknolojisinde özel araçlarımıza mahkum olmuş durumdayız. Sürekli her yere onunla gidiyoruz belki yoğun çalışma temposu nedeniyle araçlarımızı kullanmak durumdayız ama yürüyüşe de her gün en az 45 dakika ayırmak gerekiyor" diye konuştu.

AdminAdmin