Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-10-2015 12:14

ÜNİVERSİTE’DE TEDAVİ ALTINDA OLAN AKKUŞ’UN DURUMU İYİ

Sivas'ta inceleme yaptığı inşaat alanında 68 yaşındaki Takki Akkuş isimli inşaat yetkilisinin boynuna 6 metre uzunluğunda demir saplanmıştı.

ÜNİVERSİTE’DE TEDAVİ ALTINDA OLAN AKKUŞ’UN DURUMU İYİ

Sivas'ta inceleme yaptığı inşaat alanında 68 yaşındaki Takki Akkuş'un boynuna 6 metrelik demir saplandı. Boynuna saplanan ve hiçbir hayati tehlikeye neden olmayan demir Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyatla çıkarıldı.

HEMEN AMELİYATA ALINDI

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde yapımı süren idari binayı incelemek üzere bölgeye giden müteahhit firma yetkilisi Takki Akkuş (68), işçilerin sularının kesildiğinin söylenmesi üzerine inşaat alanına girdi. Bu sırada inşaat asansörüyle yukarı çekilen 6 metre uzunluğunda 8 milimetre genişliğindeki inşaat demiri, Akkuş'un üzerine düştü. Akkuş'un kafasının arkasına saplanan demir boyun bölgesinden çıktı. Demirin saplanmasının ardından bilinci yerinde olan Akkuş, demirin bir kısmını demir kesme makasıyla işçilere kestirdi. Daha sonra boynuna saplı olan demir ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Akkuş ameliyata alındı.

"NE OLDUYSA O ANDA OLDU"

3 saat süren ameliyatın ardından Akkuş'un kafasından giren ve boynunda çıkan inşaat demiri bulunduğu yerden çıkarıldı. Ameliyattan sonra kendine gelen Akkuş'un, Kulak Burun Boğaz servisinde tedavisi ise sürüyor. Yaşadığı olayı anlatan Akkuş, "İnşaata gittim. İşçiler duvar örüyordu su kesildi dediler. Sular sağlık ocağının oradaydı gidiyim bir bakıyım dedim. Bodruma indim daha sonra yukarı çıktım. Ne olduysa o anda oldu. Bir anda şimşek çakar gibi 6 metrelik demir geldi. Boynumdan girdi önden çıktı. Ondan sonra işçilere demiri kesin dedim. Hastaneye geldim ilk andan fark ettim bir şey olmadığını işçiler benden daha fazla telaş oldu" dedi.

"ZARAR VERMEMİŞ"

Akkuş, "Görülmemiş bir olay biz kendimiz yerleştirseydik böyle yerleştiremezdik. Damarlar arasından geçmiş her yerden geçmiş hiçbir şeye zarar vermemiş" diye konuştu.

AdminAdmin