Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-10-2015 21:52

“BİZ, BAKANLIĞIMIZDAN SİVAS’IN İHTİYACI OLAN BU DESTEĞİN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, uzman hekim sorununun çözümü için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi.

“BİZ, BAKANLIĞIMIZDAN SİVAS’IN İHTİYACI OLAN BU DESTEĞİN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, “şuanda özellikle 2-3 tane uzman Sivas’ta, Devlet Hastanesi’nde de bizde de yok. Bu Sivas’ımız açısından hastalarımızın başka illere gitmesi gibi bir sıkıntıyı doğuruyor. Biz Sağlık Bakanlığımızdan özellikle bu konuda Sivas’a öncelik tanımasını istiyoruz.” Dedi.

Sivas’ta, CÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yaşanan hekim sıkıntısı vatandaşların mağduriyetine neden olurken, sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı’nın Sivas’tan gelen taleplere olumlu cevap vermesi bekleniyor.

 

CÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, birçok branşta uzman hekim talebini sürekli olarak Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini belirterek, uzman hekim konusunda yaşanan sıkıntının çözümü için Sağlık Bakanlığı’nın Sivas’a öncelik tanımasını beklediklerini söyledi. Prof. Dr. Hizmetli, “Şuanda, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Alerjisi hastalarımız mağdur durumda. O nedenle Sivas’a mecburi hizmet dönemlerinde uzman hekim gönderilmesini istiyoruz.  Yine Endokrinoloji, Çocuk Endokrinoloji Uzmanı da çok önemli… Biz bunların gönderilmesini Sivas adına istiyoruz. Diğer şehirlerde hem üniversite hastanelerine hem de devlet hastanelerine bu tayinleri yapıyorlar. Biz, bakanlığımızdan Sivas’ın ihtiyacı olan bu desteğin verilmesini istiyoruz.” Dedi.

 

YAN DAL UZMANLARINA İHTİYACIMIZ VAR…

 

CÜ ve Devlet Hastanelerinde bazı branşlarda hekim bulunmadığını, bu nedenle vatandaşların başka şehirlere gitmek zorunda kaldığını belirten Prof. Dr. Hizmetli, bu branşlar için Sağlık Bakanlığı’ndan uzman talebinde bulunduklarını ancak, henüz bir netice alamadıklarını söyledi.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın da bu konuyla yakından ilgilendiğini belirten Prof. Dr. Hizmetli, bu doğrultuda en son iç hastalıkları/endokrinoloji uzmanı ile ilgili Yardımcı Doçent Alımı yapıldığını ve atama için Başbakanlığa yazı gönderildiğini belirterek en kısa zamanda Endokrinoloji uzmanının göreve başlayacağını söyledi.

 

Prof. Dr. Hizmetli şu ifadeleri kullandı:

“Uzman hekim ve yan dal uzmanlarının alınması ve bunların istihdamı yönünden Rektörlük olarak uzun süredir çalışmalarımız devam ediyor. Her iki ayda bir Sağlık Bakanlığı’ndaki yan dal ve uzman hekim kuralarında mutlaka ihtiyacımızı önceden yazılı ve sözlü olarak belirtiyoruz. Bazen bu ihtiyaçlarımıza cevaplar oluyor ama 3. Basamak hastane olarak bizim üst ihtisas ve yan dal uzmanına çok ihtiyacımız var. Örneğin bu yıl içerisinde 4. Ayda, 7. Ayda ve 9. Aylarda, yani uzman hekim mecburi hizmet kurasının çekileceği zamanlarda sürekli olarak istekte bulunuyoruz. Özellikle pediatrik nöroloji, pediatrik nefroloji, çocuk cerrahisi, çocuk cerrahisi, çocuk nefrolojisi, alerji uzmanı, erişkin endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları branşları ile ilgili sürekli istekte bulunuyoruz. Bazen de bize müracaatlar oluyor ve onları hemen değerlendiriyoruz. En son iç hastalıkları endokrinoloji uzmanı ile ilgili Yardımcı Doçent Alımı yapıldı. Başbakanlığa da geçen hafta içerisinde atama yazısı yapıldı. En kısa zamanda inşallah İç Hastalıkları/Endokrinoloji uzmanı başlayacak. Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcısı ile ben bizzat telefonla görüştüm. Çok acil bir şekilde Sivas’ta pediatrik kardiyolog kalmadığını, bizdeki ve Devlet Hastanesi’ndeki mecburu hizmeti olan çocuk kardiyologunun da Sivas’tan ayrıldığını, Sivas’ta çocuk nöroloji ve çocuk kardiyoloji uzmanı olmadığını bizzat Sağlık Bakanlığı Müsteşar Muavinine ben ilettim. İnşallah bu isteğimiz yerine getirilir. Çünkü çok ciddi bir şekilde şehrimizde boşluk var. Biz mecburi hizmet kuralarında uzman hekim istediğimiz gibi. Bizde yetişen yan dal uzmanlarının bizde kalması için, mecburi hizmetin hastanemizde yapılması noktasında Sağlık Bakanlığı ile yazışmalar yapıyoruz. Bu yazışmalar bazen cevap bulmuyor ve bu uzmanlar mecburi hizmetle başka yerlere gönderiliyor. Hal bu ki bizim ihtiyacımız var ve bizde kalmasını istiyoruz. Kendi hastanemizde bu hizmeti yapmasını istiyoruz. Çünkü bizim yetiştirdiğimiz uzman. En son, Çocuk Nörolojisi ile ilgili uzmanımızın mecburi hizmetle burada kalması için Sağlık Bakanlığı’ndan istekte bulunduk ve kadro yönünden buraya verilmesini istedik ama Kayseri’ye atandı. Hal bu ki Kayseri’de 4 tane Çocuk Nöroloji Uzmanı var. Biz bir de 3. Basamak hastaneyiz. Dolayısıyla öncelikle bize bu yan dal uzmanlarının gönderilmesi noktasında kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Tabi ki Devlet Hastanesi’nin de ihtiyacı var ama şuanda özellikle 2-3 tane uzman Sivas’ta Devlet Hastanesi’nde de bizde de yok. Bu Sivas’ımız açısından hastalarımızın başka illere gitmesi gibi bir sıkıntıyı doğuruyor. Biz Sağlık Bakanlığımızdan özellikle bu konuda Sivas’a öncelik tanımasını istiyoruz. Yani Üniversite ve Devlet Hastanesine… Ama 3. Basamak olarak öncelikle yan dal uzmanlarının bize gönderilmesini talep ediyoruz. Biz Sayın Rektörümüzle birlikte bu sorunu güncel bir şekilde takip ediyoruz.”

 

“HEMŞİRE İHTİYACIMIZ DA VAR”

 

CÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde geçmiş yıllarda olduğu gibi şimdi de hemşire konusunda ihtiyaç bulunduğunu belirten Prof. Dr. Hizmetli, bu konuda da kadro beklediklerini belirtti.

 

Hizmetli; “Hemşire konusunda da zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu açıdan da ciddi bir şekilde desteğe ihtiyacımız var. Bu konuda da yazılı ve sözlü olarak taleplerimizi bakanlığa iletiyoruz. Kadro aktarımı çok önemli… İnşallah yeni kadro aktarımları olduğu zaman bu konuda da bir gelişme olur ümidindeyiz.” İfadelerini kullandı.

 ERSAN ARSLAN

 

 

AdminAdmin