Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-10-2015 19:34

BOYNUNA DEMİR SAPLANDI

Sivas'ta inceleme yaptığı inşaat alanında boynuna 6 metrelik demir saplanan kişi tedavi altına alındı.

BOYNUNA DEMİR SAPLANDI


Alınan bilgiye göre, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezinde yapımı süren idari binayı incelemek üzere bölgeye giden müteahhit firma yetkilisi Takki Akkuş (68), işçilerin suların kesildiğini söylemesi üzerine inşaat alanına girdi.

 

Bu sırada inşaat asansörüyle yukarı çekilen 6 metre uzunluğunda 8 milimetre genişliğindeki inşaat demiri, Akkuş'un üzerine düştü. Akkuş'un kafasının arkasına saplanan demir boyun bölgesinden çıktı.

Durumu gören işçiler, demirin uçlarını keserek Akkuş'u Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdü.

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Akkuş, ameliyata alındı.

"Hayati organına denk gelmemesi sevindirici"

Acil serviste görevli Yrd. Doç. Dr. Yusuf Kenan Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Akkuş'un hastaneye boynuna saplanan demirle getirildiğini söyledi.

Demirin bir kısmının olay yerinde kesildiğini belirten Tekin, "Demirin, başın arka tarafından girip sağ boyun ön bölgesinden çıkması ve hayati organlarına denk gelmemesi sevindirici. O sırada demirin nefes veya yemek borusu ya da atar ve toplar damarlara denk gelmeyip onların 1-2 santimetre yan tarafından geçip seyretmesi tabii hasta için bir mucize oldu. İnşallah ameliyat başarılı geçer ve hastamız sağlığına kavuşur" şeklinde konuştu.

AdminAdmin