Sivas
Giriş Tarihi : 30-09-2015 17:42

Sivas'ta Seçim Araçlarına Park ve Ses Yayın Yasağı

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Sivas'ta uygulanacak seçim tedbirleri ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Sivas'ta Seçim Araçlarına Park ve Ses Yayın Yasağı



Vali Âlim BARUT, tüm seçimler öncesi ve özellikle 7 Haziran genel seçimler öncesinde siyasi partilerimizin yapmış olduğu propagandalar nedeniyle birçok vatandaşımızın Valiliğimize şikâyette bulunduğunu hatırlatarak, bu kararları da vatandaşlarımızın huzuru ve sükûnu içini aldıklarını söyledi.


Seçim öncesinde siyasi partilerimizin seçim müzikleri, seçim bürolarının önüne ve etrafına astıkları bayrak, flamaların şehrimizde hem ses hem de görüntü kirliliğine neden olmakta olduğunu ifade eden Valimiz Âlim BARUT, bu kapsamda vatandaşlarımızın görüş, öneri ve şikâyetlerini değerlendirerek ilgili kurumlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bazı kararların alındığını söyledi. 

Vali Âlim BARUT, konuşmasında; “Siyasi partilere ait seçim araçları, Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımlarına park edilmemesi seçim araçlarının ve özel araçların plakalarının parti bayrağı veya amblemiyle kapatılmaması, plakaların mutlak surette açık ve görünür bir şekilde olması gerekmektedir.

Siyasi partilerin ve bağımsız adayların halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememesi açısından, Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımları üzerinde stant açılmaması; çadır, karavan, seyyar veya sabit baraka, tır dorsesi, sabit otobüs vb. yerlerin seçim bürosu olarak kullanılmayacağından bu tarz araçlarında Cumhuriyet Meydanı veya yaya kaldırımları üzerinde bulundurulmaması isteğimizdir.

Seçim bürolarına sadece bulunduğu binaların genişliğinde, karşı tarafa ip germek suretiyle trafiği engellemeyecek boyutta ve mobese görüntü alanının etkilemeyecek şekilde propaganda için afiş, parti flaması ve bayrak asabilecekleri, seçim büroları ve parti araçları ile yapılan hoparlörle propagandada, yüksek sesle gürültü yapılmaması, bu konuda Çevre Kanununun gürültü ile ilgili hükümlerine uyulması gerekmektedir.

Kanunda belirtilen ilan ve reklam yerlerinin haricinde, siyasi reklam içeren afiş, pankart, bayrak gibi propaganda malzemelerinin asılmaması ve yapıştırılmaması, siyasi partilerin seçimlerle ilgili yapmış oldukları araç konvoylarında, trafik akışını engelleyici ve gürültü kirliliğine neden olabilecek bir şekilde yapılmaması, bugüne kadar kurumlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda bu tavsiye kararlarının uygulanmasını istiyoruz." ifadelerinde bulundu.

Vali Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Sami AYDIN ve İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN da katıldı.

 

 

AdminAdmin