Sivas
Giriş Tarihi : 28-09-2015 22:19

Sivas'ın ilk AVM'si ilk ödülünü aldı

15 ülkede 2,5 milyar dolardan fazla gayrimenkul yatırımı bulunan Prime Development ve Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ iş birliğiyle yakın zamanda temelleri atılan Primemall SivasPark projesi, ‘‘International Property Awards’’ tarafından En iyi Perakende Geliştirme kategorisinde onur ödülüne layık görüldü.

Sivas'ın ilk AVM'si ilk ödülünü aldı

Dünyanın gayrimenkul sektöründeki en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilen “International Property Awards” 1995 tarihinden bugüne emlak, gayrimenkul ve yatırım sektörlerindeki başarılı projeleri ödüllendirmeye devam ediyor. Bu yılki ödül töreni 22 Eylül günü İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşti. Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projelerinin değerlendirildiği törende 200 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Primemall SivasPark AVM projesi “En İyi Perakende Geliştirme” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak onur ödülünün sahibi oldu.

 

Primemall SivasPark projesinin International Property Awards tarafından ödüle layık görülmesiyle ile ilgili Prime Development CEO’su Dr. Artuğ Çetin: “Primemall Sivaspark ile birlikte Sivas’ın ilk AVM’si olacağımız için öncü olarak tüm özelliklerimizle fark yaratmak ve bol ödüllü bir çalışmaya imza atmak istiyorduk. Bunun ilk adımını International Property Awards tarafından “En İyi Perakende Geliştirme”  kategorisinde kazandığımız onur ödülü ile gerçekleştirdik. Gayrimenkul sektöründe Avrupa’nın prestijli projelerinin yarıştığı International Property Awards tarafından ödül almak bizim için gurur verici. Geliştirdiğimiz ve hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizin ödülle taçlandırılması da ayrı bir mutluluk kaynağı. Uluslararası bir yatırım grubu olarak ilk kez Sivas’ta, yerel bir yatırımcı ile ortak bir projeye imza attık. Bu girişimin örnek teşkil edeceğini düşünerek yola çıkmıştık. Bu ödül sayesinde Türkiye'nin ve Sivas’ın ismini tüm Avrupa’ya duyurma fırsatı bulduk. Alışveriş merkezi geliştirme ve yönetme konusundaki uluslararası deneyim ve bilgi birikimimizi kendi projelerimizin yanı sıra farklı projelerde, sektöre sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

15 ayrı kategoride yarışan projeler öncelikle ülkelerinde, daha sonra Avrupa’da değerlendirilerek dünya finalinde yarışmaya hak kazandı. Projeler, ulusal boyutta tasarım, imar, inşaat, proje kapsamı, proje geliştirme, mimari ve pazarlama konularında her biri farklı bir disiplinden saygın, deneyimli ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi.


Selçuklu mimarisinin esintileri var
Toplam perakende hacmi 711 milyon avro civarında olan Sivas’ta, Primemall SivasPark alışveriş merkezi kapsadığı hizmet alanıyla 650 bin kişiye ulaşacak. Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje içerisinde; süpermarket, yerli ve yabancı markaların bulunduğu mağazalar, sinema ve restoranlar, eğlence alanları yer alacak. Sivas şehrinin simgesi haline gelen Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlanan projede yerel dokuya ait izleri görmek mümkün. Ortak alanlarda iç bahçeleri, teras alanları, doğal gün ışığı alan koridorları ile ferah ve konforlu bir ortam sunulacak. Sivas’ın ilk alışveriş merkezi olarak şehre değer katacak olan proje, farklı zaman geçirme olanakları ile kentin sosyal hayatına renk getirecek.

AdminAdmin