Sivas
Giriş Tarihi : 19-09-2015 16:24

“19 Eylül Gaziler Günü” Sivas’ta Kutlandı

“19 Eylül Gaziler Günü” Sivas’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

“19 Eylül Gaziler Günü” Sivas’ta Kutlandı


Törene Vali Âlim BARUT'un yanı sıra; Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin SAĞIR, Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İRCAL, Vali Yarımcıları Ömer KALAYLI, Salih AYHAN (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri), İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sivas Şube Başkanı Fuat AHISKALI, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şube Başkanı Mustafa HIZAL, protokol üyeleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını ile basın mensupları katıldı.


Törende; Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından askeri bando eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Törende Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat AHISKALI, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Buradaki törenin ardından Vali Âlim BARUT ve il protokolü, Saraybosna Parkı'ndaki Şehitler Anıtı'na geçerek Şehitler Anıtı'nda yer alan şehit fotoğraflarının bulunduğu bölümü gezdi.


Etkinlikler kapsamında daha sonra Vali Âlim BARUT ve il protokolü, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliği, Polis Şehitliği ve şehit eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti ve burada şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua okudular.


Vali Âlim BARUT ve Eşi Miyase BARUT Hanımefendi, il protokolü ile Gönül Elçileri, Terörle Mücadele Gazisi Cihan SAVAŞ’ı ve Kore Gazisi Mustafa ELDEN’i ziyaret ettiler.


Son olarak Şehit Aileleri ve Gaziler için öğle yemeği düzenlendi. Gaziler adına verilen yemeğe Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet YILMAZ da katıldı. 


Yemek programının ardından 19 Eylül Gaziler Günü programı sona erdi.  

 

 

AdminAdmin