Gündem
Giriş Tarihi : 12-09-2015 12:38

AK Parti 5. Olağan Kongresi MKYK listesi belli oldu

AK Parti'nin MKYK aday listesi belli oldu. İşte AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde seçilen AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) aday listesi...

AK Parti 5. Olağan Kongresi MKYK listesi belli oldu

AK Parti MKYK aday listesi belli oldu. AK Parti 5. Olağan Kongresi'nde 1380 delegenin imzasıyla Genel Başkanlık için yalnızca Ahmet Davutoğlu gösterildi. Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen büyük AK Parti kongresi canlı yayını internethaber.com'dan izleyebilirsiniz. 

Büyük AK Parti kongresinde MKYK aday listesi okundu. Bin 445 delege oy kullanacak. Ayrıca yönetim için tek liste olacak.

Genel Başkanlık için oylama devam ediyor. Başbakan Davutoğlu da Genel Başkanlık oylamasında oyunu kullandı.

İşte AK Parti Kongre Divanı'nın duyurduğu 50 kişilik MKYK aday listesi:

1- Abdülhamit Gül
2 -Ali Aydınlıoğlu
3- Alev Dedegil
4- Asuman Erdoğan
5- Ayhan Sefer Üstün
6- Ayşenur Bahçekapılı
7- Aziz Babuşçu
8- Bekir Bozdağ
9- Berat Albayrak
10- Binali Yıldırım
11-Bülent Gedikli
12- Burhan Kuzu
13- Cemil Çiçek
14- Çiğdem Karaaslan
15- Edibe Sözen
16- Efkan Ala
17 - Faruk Çelik
18- Fatih Şahin
19- Fatma Betül Sayan Kaya
20-Galip Ensarioğlu
21-Hamza Dağ
22-Hayati Yazıcı
23-Mehmet Mehdi Eker
24-Mehmet Ali Şahin
25-Mehmet Babaoğlu
26-Mehmet Doğan Kubat
27-Mehmet Erdem
28-Mehmet Müezzinoğlu
29-Mehmet Muş
30-Mehmet Özhaseki
31-Metin Doğan
32-Mevlüt Çavuşoğlu
33-Mustafa Ataş
34-Mustafa Şentop
35-Naci Ağbal
36-Nihat Zeybekçi
37-Nurettin Canikli
38-Nükhet Hotar
39-Numan Kurtulmuş
40-Ömer Çelik
41-Öznur Çalık
42-Ravza Kavakçı Kan
43-Recep Akdağ
44-Selçuk Özdağ
45-Selçuk Öztürk
46-Süleyman Soylu
47-Vedat Demiröz
48-Yalçın Akdoğan
49-Yaşar Karayel
50-Zeki Aygün

BİNALİ YILDIRIM DA LİSTEDE!

50 kişilik listede, kongre öncesi Davutoğlu'nun yanında adaylığını koyacağı iddia edilen Binali Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak da yer aldı.

binali-yildirim.20150912151144.jpg
AĞABEYLER'DEN YALNIZCA CEMİL ÇİÇEK LİSTEDE!

Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek de listeye giren isimler arasında yer aldı. Eski bakanlar Bülent Arınç, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin ve AK PartiSözcüsü Beşir Atalay ise listede yer almadı.

AK PARTİ KULİSLERİNDE BU İSİMLER GEÇMİŞTİ

Dün CNN türk'ün duyurduğu listede, MKYK listesinde yer alması muhtemel isimler şöyle sıralanmıştı:

Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Mehdi Eker, Yalçın Akdoğan, Mücahit Aslan, Zeyit Aslan, Nihat Zeybekci, Nurettin Canikli, Numan Kurtulmuş, Veysel Eroğlu, Berat Albayrak, Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Mehmet Ali Şahin, Edibe Sözen, Burhan Kuzu, Bülent Gedikli ve Bekir Bozdağ.

445 DELEGE BULUNUYOR

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde parti yönetimi yeniden şekillenecek; tüzükte de değişiklikler yapılacak. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı kongrede 345’i tabii, bin 100’ü seçilmiş toplam 445 delege bulunuyor.

DAVUTOĞLU'NDAN YENİLİK İŞARETİ

Kongre'de konuşan Davutoğlu, 'yolsuzlukla mücadele eden, şeffaf ve kuruluş ilkelerine bağlı bir dönem' vaadinde bulundu; kongre için 'yenilenme kongresi' nitelendirmesini yaptı.  

İşte adım adım kongre atmosferi ve kongrenin çarpıcı noktaları:

Kritik önem taşıyan kongrede, Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Hanım, kürsüden okunan Nurullah Genç'in, "Uyan artık yiğidim" şiirinden "Tasalanma yiğidim; zaman bizden yanadır Külümüzden yükselen duman bizden yanadır Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır Dünya düşman olsa da, iman bizden yanadır..." dizeleri eşliğinde salona girdi. 

DİVAN OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

AK Parti Kongresi'nde Divan oy birliği ile seçildi. Divan Başkanlığı'nı Eski Başbakanyardımcısı ve eski Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ üstlendi. 

İŞTE DİVAN KURULU

Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, üyeliklere de AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı Abdurrahim Boynukalın getirildi.

SON GÜNLERİN TARTIŞMALI İSMİ BOYNUKALIN'A DİVAN ÜYELİĞİ GÖREVİ

Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül oldu. Divan üyelerine ise grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül ile Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın seçildi.  

davutoglu.20150912130344.jpgDAVUTOĞLU İÇİN ANLAMLI 'MEVLANA' ŞİİRİ

Davutoğlu, salona girerken "Mevlana'nın, Şems'in diyarından" sözleriyle takdim edildi.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak hazırlanmış bir tanıtım filmi yayınlandı.

AK PARTİ'NİN GEÇMİŞİ, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN TANITIM FİLMLERİ YAYINLANDI

AK Parti'nin geçmişi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel hazırlanmış iki tanıtım filminin ardından,Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı'nı devraldığı son bir yıllık dönemi anlatan üçüncü bir tanıtım filmi daha yayınlandı.


ERDOĞAN'IN HAYATINI ANLATAN FİLM- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ



ERDOĞAN'IN SESİNDEN SEZAİ KARAKOÇ ŞİİRİ

AK Parti Kongresi için hazırlanan Recep Tayyip Erdoğan tanıtım filmi, bizzat Erdoğan'ın sesinden, Sezai Karakoç'un "Sürgün ülkeden başkentler başkentine" şiiri yer aldı.

Kongreye katılan partililerin ayakta alkışladığı filmin sonunda, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı görevine başlamadan önce katıldığı son AK Partikongresinde de okuduğu Karakoç'un şiirindeki "ey Sevgili, en sevgili, uzatma dünya sürgünümü benim" dizeleri yer aldı.

ABDULLAH GÜL KATILMADI AMA MESAJI OKUNDU

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kongreye katılmadı ama gönderdiği mesaj okundu.

İşte Gül'ün o mesajı:

''Değerli gönüldaşlarım ve isimsiz kahramanlar
Kurucusu olmaktan iftihar ettiği AK Parti Kongresi’nni hayırlara vesile olmasını diliyorum
2001'de kurulan AK Partinin hizmetleri erdemliler hareketi olarak yansımasıdır. 2002'de Türkiye’yİ özgürlükler ülkesine dönüştürmüştür. Kapsamlı bir reform hareketiyle ülkemizin tarihini değiştirmiş kardeş ülkelere de ilham kaynağı olmuştur.
Girdiği her seçimden başarıyla ayrılmıştır. Ülkemiz zor bir dönem geçmektedir. İnsanlık, siyasi ve terörün etkisiyle karşı karşıyız. Bu olumsuz şartlar karşısında da hak ve hukuktan uzaklaşmadan ortak akılla hareket ederek milletimizin sorunlarının çözümü olmaya devam edecektir.
Bu partinin sevdalısı ve kurucusu olarak, gönüldaşınız olarak kongrenizde başarılar diliyor ve hepimizi Allah’a emanet ediyorum''

ABDULLAH GÜL'ÜN MESAJININ OKUNDUĞU ANLAR- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ

DİVAN BAŞKANI BEKİR BOZDAĞ'DAN 'ERDOĞAN'A BAĞLILIK' VURGUSU

Divan Başkanı seçilen Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı özel olarak selamlayarak başladığı konuşmasında "Gücümüz Recep Tayyip Erdoğan'a olan bağlılığımızdandır" dedi.

"ERDOĞAN'SIZ İLK AK PARTİ KONGRESİ"

Bozdağ, "Sayın Erdoğan'ı saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz. Zat-ı Devletleri'ni muhabbetle ve saygıyla selamlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız; yolun yolumuz, davan davamızdır. Bize gösterdiğin 2023, 2053 ve 2073 hedeflerine kararlılıkla yürüyoruz ve yürümeye devam edeceğiz." diyerek Erdoğan'ı andı ve partinin kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılmadığı ilk AK Parti Kongresi olduğuna dikkat çekti.

İŞTE KONGREYE DAVET EDİLEN SİYASİ PARTİLER

Kongreye diğer siyasi partiler de davet edildi. Hükümet Sözcüsü Beşir Atalay CHP, MHP, HDP, DSP, ANAP, DP, Saadet Partisi, BBP, DYP, Hüda Par ve Çoğulcu Demokrat Partisi'nin kongreye davet edildiğini söyledi.

Kongreye ayrıca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden de siyasetçiler davet edildi. Kürdistan Demokrat Partisi'nden (KDP) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Politbüro Sorumlusu Fazıl Mirani, Dış İlişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami ve Meclis Üyesi Ahmet Kani kongreye davetli.

HDP KONGREYE KATILMADI

AK Parti Kongresi'ne katılan siyasi parti ve dernek başkanları tek tek sayıldı. Davetli olmasına rağmen HDP'den kimse AK Parti kongresine katılmadı.

TBMM'de temsil edilen partilerden sadece CHP'den Genel Sekreter Gürsel Tekin ve MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel Kongre'ye katıldı.

Ayrıca, Demokrat Parti, DSP, Saadet Partisi, ANAP, Çoğulcu Demokrasi Partisi de Kongre'de yer aldılar.

AK Parti Kongresi'nde yabancı konuklar da teker teker okundu.

En çok alkışı ise Filistin'den 17 kişilik bir heyetle kongreye katılan HAMAS Lideri Halid Meşal aldı.
Irak'tan ise Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Usame Nuceyfi ve Başbakan Yardımcısı Kongreye katıldı. Kuzey Irak Kürt Bölgesi yönetiminden ise Hükümet Sözcüsü Safeen Diyazi kongreye katıldı. Tunus'tan ise Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi kongreye katıldı.
KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, UBB Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Irak Türkmen Cephesi Erşad Salihi de kongreye katılan misafirler arasındaydı.

'İLKLER' KONGRESİ! 
ÇARPICI DETAY: GÜL'ÜN FOTOĞRAFLARI DA YER ALIYOR!


AK Parti Kongresi'nde ilk kez bir de İngilizce olarak, partiyi tanıtan bir kitapçık dağıtıldı.
Kitapçıkta, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun dışında, AK Parti'nin kurucu Genel Bakanı Recep Tayyip Erdoğan dışında, AK Parti'li ilk Başbakan Abdullah Gül'ün de fotoğrafı yer aldı. 

"İLK GÜNKÜ AŞKLA..."

Salona, eşi Sare Davutoğlu ile gelen Davutoğlu, kurulan platform üzerinde salonu dolaşarak partilileri ve delegeleri selamladı. Davutoğlu, platform üzerinden inerek engelli vatandaşlarla tokalaştı. Davutoğlu'nun salona girişi sırasında ekranda "İlk günkü aşkla" yazısı belirdi.

Davutoğlu çifti, daha sonra kendileri için ayrılan bölüme geçti. Davutoğlu'nun yerini almasının ardından, kongrenin açılışı yapıldı.

 

davutoglu-ak-parti-kongre.jpg

AdminAdmin