Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 29-08-2015 19:06

"SİVAS 4. KİTAP GÜNLERİ"NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla kentte bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Sivas 4. Kitap Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışa, Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkan Sami AYDIN, Vali Yardımcıları Sezgin ÜÇÜNCÜ, Turgay İLHAN, Ömer KALAYLI, (İl Özel İdaresi Genel Sekreteri) Salih AYHAN, Rektör Vekili Prof.Dr. Ertan BUYRUK ilimiz protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sivas’ta Kitap Günlerinin 4. yılı olduğunu belirten Vali Âlim BARUT: "Medeniyetler kitaplarla yükseliyor. Tarihte de böyle oldu gelecekte de böyle olacak. Sivas kitap günleri için en büyük yeniliğimiz artık bundan sonra Sivas’ımızın yetiştirdiği değerlerin isimleriyle anılacak. Bu sene Şems-i Sivasi Hazretlerinin anısına düzenlenmiş olduk bu devam edecek. Artık dört olduğumuza göre gelenekselleşmiş oldu. Bundan sonra hem gelenekselleşecek hem de her yıl Sivas’ın yetiştirmiş olduğu bir değerin ismiyle anılacak. Sivas Kitap Günlerine 90 stadımız ve 120 yayınevi katılıyor. Hiçbir şekilde yayınevlerinin rezervimiz yok. Tamamıyla yapılan anketler, sosyal medyadan gelen taleplere göre yayınevlerini ve yazarları belirledik. " dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler Sivas 4. Kitap Günleri Fuarının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından fuar alanındaki stantları gezerek, sergilenen kitapları inceledi.

 

Stand alanında Kitap Kumbarası kampanyası başlatan Vali Âlim BARUT: "Kitap fuarında beklentimiz vatandaşlarımızı kitapla buluşturmak, Kitap Kumbarası kampanyası ile toplanan kitaplar gerekli yerlere dağıtılacak. Amacımız da vatandaşımızı kitapla buluşturmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’ dedi.

 

 

AdminAdmin