Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-08-2015 16:38

SİVAS VALİLİĞİ “4 EYLÜL” KONSERLERİNİ İPTAL ETTİ

4 Eylül Sivas Kongresinin 96. Yıldönümü Etkinlikleri İle İlgili Basın Toplantısı Valiliğimiz Dr. Hasan CANPOLAT toplantı salonunda yapıldı.

SİVAS VALİLİĞİ “4 EYLÜL” KONSERLERİNİ İPTAL ETTİ

Toplantıya Vali Âlim BARUT’ un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Rektör Vekili Prof.Dr. Ertan BUYRUK, Sivas Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı H.Osman YILDIRIM ilimiz yazılı ve görsel basın mensupları katıldı.

 

4 Eylül Sivas Kongresinin Sivas için Sivaslılar için gurur haftası,  coşku haftası, bayram haftası olduğunu belirten Vali Âlim BARUT :’’ Bundan 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Başkanlığında bir araya gelen vatanseverler, bu kentte Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Vatanın dört bir yandan kuşatıldığı, milletin bağımsızlığının tehlikeye düştüğü bir dönemde Sivas’a ve Sivaslılara inanan ATATÜRK tarafından “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM” anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesi Sivas’ta güç bulmuş ve burada bir kongre gerçekleştirmiştir. Yapılan bu kongre ile Cumhuriyete giden yolun seyri belirlenmiştir. Cumhuriyet tarihimiz için bu denli önem arzeden Sivas Kongresi 29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. İlimiz merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerimiz ile çevre illerden temsilcilerin, ulusal alanda davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinliklerde o günün gurur ve heyecanı Sivaslılarca tekrar yaşanmaktadır. Böylesine önemli bir günü anlamına yakışır bir şekilde kutlamayı amaçlayan Valiliğimiz, bu sene de Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir dizi etkinlik gerçekleştirecektir. 4 Eylül Sivas Kongresi’sinin 96. Yıldönümü etkinlikleri ile ilgili olarak hazırlanan broşürlerde bazı günlerde yapılacak olan konser programları Ülkemizin içinde bulunduğu hassas günler nedeniyle iptal edilmiştir. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. ‘’ dedi.

Vali Âlim BARUT, İlimizde kutlama programı hakkında bilgi verdikten sonra toplantı sona erdi.

 

 

AdminAdmin