Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-08-2015 15:52

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

17 Ağustos 1999 tarihinde Ülkemiz tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Marmara depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına yürüyüş gerçekleştirildi.

17 AĞUSTOS MARMARA DEPREMİ’NDE HAYATINI KAYBEDENLER ANISINA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Ülkemizi derinden sarsan 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız depreminin farkındalığını ve Ülkemizde deprem gerçeğini anımsatmak amacı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürülüğü (AFAD) öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe, Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ertan BUYRUK, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan TATAR, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, İl Jandarma Komutanı Bektaş ARSLAN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif EKİNCİ, Sivas Doğa Sporları Kulübü üyeleri ve çok sayıda gönüllü vatandaş katıldı.

 

Sivas Polis Meslek Yüksekokulu önünden başlayarak kardeşler tepesi mesire alanına kadar devam eden yürüyüş sonrasında katımcılara kahvaltı ikramında bulunuldu.

 

1999 senesinin 16 Ağustos’u 17 Ağustos’a bağlayan gece Ülkemizin büyük bir acı yaşadığını söyleyen. Vali Âlim BARUT:’’ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzü öncülüğünde 17 Ağustos 1999 senesinde hayatını kaybedenlerin anısına bu yürüyüşü tertipledik. Yürüyüş vesilesi ile depremin öncesini ve sonrasını hatırlamaya çalıştık. Geriye baktığımızda Ülkemiz büyük bir yol kat etmiştir. Depremi önceden tespit etme olanağımız olmadığı için deprem felaketine hazırlıklı olup, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini unutmamamız gerekir.17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kalanlara sabırlar diliyorum. Allah’ım bu acıları bir daha yaşatmasın duasını ediyorum.’’ dedi.

 

 

17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden vatandaşların anısına düzenlenen yürüyüş programı, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.

AdminAdmin