Sivas
Giriş Tarihi : 16-08-2015 21:22

“Sendikal güçlerimizin tamamını kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hamza Binici Sivas’taki hastanelerin birleştirilerek tek çatı altında toplanacağı söylentilerine tepki gösterdi.

“Sendikal güçlerimizin tamamını kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın”

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hamza Binici, son aylarda Sivas gündemini meşgul eden Devlet Hastanesi ve Numune Hastanesi’nin birleştirilmesi ile alakalı son gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Binici yaptığı açıklamanın tamamında şunları kayıt etti:

“Değerli basın mensupları;

Son aylarda Sivas gündemini meşgul eden Sivas devlet Hastanesinin, Numune hastanesi ile birleştirilmesi ile alakalı son gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirme gereği hasıl olmuştur. Kaleye koridor açmak çokmu elzem bir işdir ne amaçlanıyor bilemiyorum ama medem kaleye koridor açacaktınız neden yıkılan tekel binasının yerini bu amaç için kullanmadınız diye sormazlarmı?

700 kamu görevlisi çalışanı olan, 273 taşören işçinin çalıştığı, 313 yatak sayısı, yıllık ortalama 900 bin poliklinik yapmış, yıllık 9300 ameliyat yapmış, yıllık 20 bin hastanın yatarak tedavi gördüğü, yaklaşık 22 trilyon para harcanarak bina komple tadilattan geçirilmiş, Bahçesine yaklaşık 4 trilyon harcanarak poliklinik binası yapılmış adeta bacası olmayan bir fabrikayı kapatıp yerine kaleye koridor açmak gerçekten akılla izahı olmayan bir durumdur.

Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın Sivas’a Başbakanlığında verdiği söz, mevcut hastanelerin yanında müstakil 800 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmaktı. Her vilayete müstakil hastaneler yapıldı. Komşu vilayetler Kayseri, Yozgat, Tokat bu yatırımlardan faydalanalı yıllar oldu. Her ne hikmetse sıra Sivasımıza gelince Eğitim araştırma hastanesinden vazgeçildi normal devlet hastanesine modeline dönüldü üstelik yatak sayısıda 600 e düşürüldü.

Sivaslı ne yaptı ki buna layık görülüyor? Sayın Meclis Başkanımız ve Ak Partili Sivas Milletvekilleri bu işe nasıl onay verirler anlamakta güçlük çekiyorum.

Sivas memur şehridir ne yazıkki şehrimizde fabrikalarımız yoktur. Sivasın büyümesi demek nüfusun artması demektir. Nüfusun artması içinde çalışan memur sayısını artırmamız gerekmektedir. Bizim yapmamız gereken şey memur sayısını arttırarak şehrimizi büyütüp canlandırmaktır. Bunun için bırakın hastane kapatmayı branş hastaneleri açmaya yönelmemiz gerekmektedir, örneğin müstakil fizik tedavi hastanesi, Göğüs hastalıkları hastanesi, Doğum ve Çocuk Bakımevi hastanesi, Akıl Ruh sağlığı hastanesi açılsınki şehir nüfus olarak büyüsün.

Kıymetli basın mensupları;

Hatırlarsanız AK Parti iktidarında elimizde mevcut olan göğüs hastalıkları hastanesi, Doğum ve çocuk bakımevi hastanesi Numune hastanesi ile birleştirilmişti. Ozamanda birleşmenin nekadar verimli olacağını anlata anlata bitiremeyen beceriksiz idareciler geldiğimiz noktada fiyasko olduğunu gördüler. O tarihlerde yatak sayısını, çalışan sayısını hesapladılar fark yok dediler ama 900 yatak olarak faliyete geçirdikleri ogünki ismiyle Sultan 1. izzettin Keykavus hastanesinin yani şimdiki numune hastanesinin yatak sayısı sonraki yıllarda 524 düşmüştür, çalışan sayısıda 1300 lerden 900 lere düşmüştür. Enson sayın İsmet Yılmazın Milli Savunma Bakanı olduğu dönemde ise Askeri Hastanemiz kapatıldı Ortada bir beceriksizlik olduğu aşikardır.

Şimdi diyorlarki hasta odalarına birer yatak atarız yatak sayısını 800’e çıkartırız problem çözülür. Bizde diyoruzki problem sadece yatak sayısı değil, öncelikle yaklaşık 400 çalışan personel iskartaya çıkacak bu personeli ne yapacaksınız ? Devlet Hastanesinin ameliyat sayısı Numune hastanesinin yarısı kadar peki yeni hastane ameliyathaneleri 600 yatağa göre planlanmış, birleştiğinde ameliyathanelerin sayısını nasıl artıracaksınız? Poliklinik sayıları ikiye katladığında ortalama günlük 7 000 hastayı nasıl muayene edeceksiniz? Bu muayene olan 7 000 kişinin tahlillerini nasıl yapacaksınız? Bunun ultrasoundu var, MR’ı var, Direk grafisi var tomografisi var, Acil servisi var, var oğlu var. Sivasın mimarsinan, kümbet tarafında oturan yüzlerce yaşlı amcayı teyzeyi ve küçük çocukları olan anneleri kış memeleketi olan Sivasımızda karda kışda hastaneye nasıl ulaştıracaksınız?

Şu anda Numune hastanesi taşınsa bile vatandaşın yeni hastaneye alışması zaman alacağından, şehir merkezinde faaliyet gösteren Sivas Devlet Hastanesinde yığılmaların olacağı aşikardır, vatandaşımız mağdur olabilir bunun önüne geçmek için eski numune hastanesi A blokda poliklinik hizmeti verilmeye devam edilebilir böylece Sivas Devlet Hastanesinde oluşacak yoğunluğun önüne geçilmiş olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili AK Parti Sivas il başkanı sayın Ziya Şahinin Yerel gazetelerimizin birisinde yayınlanan açıklamasına bir anlam veremedim. Sayın başkan açıklamasında sanki muhalefet partisinin il başkanıymış gibi “hastanelerin tek çatı altında birleştirilmesine karşı olduğunu, Devlet hastanesinin aynen devam etmesinden yana olduğunu” vurgulamış. Sayın başkan siz iktidar partisinin İl Başkanısınız, her ne kadar gizli yapsalarda birleşme yok deselerde perde arkasında hastanelerin birleşmesiyle alakalı hummalı bir çalışma yapıldığını duyuyoruz. Sivasa yapılan bu zulmüde sizin atadığınız bürokratlar yapmakta aynı zamanda bu birleşmeye onay verecek olan Sağlık Bakanlığı görevinide Sizin Partinize mensup olan sayın Mehmet Müezzinoğlu yürütmektedir. Eğer söylediklerinizde samimi iseniz bizde sendika olarak bu konuda sizin elinizi güçlendirme anlamında destek vermeye hazırız. Vurun masaya yumruğunuzu, Sağlık Bakanı ile görüşün ve bu birleşme ihanetini sonlandırın.

Dün itibariyle MHP Sivas Milletvekili sayın Celal Dağgezin Sivas Devlet Hastanesinin kapatılması ile ilgili TBBM de Sağlık Bakanına yazılı soru önergesi verdiğini öğrendim. Kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde de bu konunun sonuna kadarda takipçisi olacağını bizlere ifade etti. Kendisine vermiş olduğu bu destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ben diğer siyasi partilerinde bu olaya sahip çıkıp destek vereceklerine inanıyorum ve siz değerli basınımız aracılığı ile bütün sendikaları, odaları, dernekleri, vakıfları kısacası tüm Sivaslıyı bu olaya sahip çıkmaya davet ediyorum.

Eğer Sivas Devlet Hastanesinin kapatılması yerine koridor açılması Sivasın gelişmesi için elzem bir şey ise çözümü Sivasın batı tarafına en az 400 yataklı bir devlet hastanesi yaparak bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızı sıkıntıdan kurtarmak gerekir, aynı zamanda çalışan personel sayısının düşmesi de engellenmiş. dolayısıylada Sivasa hayırlı bir iş yapılmış olacaktır.

Önümüzdeki günlerde Türk Sağlık Sendikası olarak Sivas Devlet Hastanesinin kapatılmaması için Sivas genelinde bir imza kampanyası başlatacağız ve bu toplanan imzaları yetkililere ulaştıracağız. Devamında hastanelerin birleştirilmesinde ısrar edilmeye devam edilirse hukuka uygun Sendikal güçlerimizin tamamını kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Kısacası kimse hayal kurmasın bu işin altına kim yada kimler imza atarsa vede bu birleşme işi olursa tarih onları Sivasa ihanet edenler olarak kayıt altına alacaktır.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

AdminAdmin