Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-08-2015 19:07

"KIZIM AMELİYAT OLMAZSA ÖLECEK"

ivas’ta doğduktan bir saat sonra kalbinde 70 milyonda 10 kişide görünen rahatsızlık tespit edilen minik Zehra Günay, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.


Sivas'ta doğduktan bir saat sonra kalbinde 70 milyonda 10 kişide görünen rahatsızlık tespit edilen minik Zehra Günay, hastanede yaşam mücadelesi veriyor. Acilen ameliyat edilmesi gereken Zehra'nın ailesi çocuklarının yaşaması için yetkilerden yardım bekliyor.

Emek Mahallesi 11'inci Sokak'ta yaşayan Gülay-Özer Ülker çiftinin 31 Temmuz saat 11.05'de 3 kilo 75 gram ağırlığında ve 50 santimetre uzunluğunda bir kız bebekleri dünyaya geldi. İlk çocuklarını Sivas Devlet Hastanesi'nde kucağına alan genç çift bebeğe Zehra Günay ismini verdi. Doğumda bir saat sonra minik Zehra annesinin kucağındayken bir anda düzensiz nefes almaya ve morarmaya başladı. Durumu kötüye giden Zehra aynı hastanenin yoğun bakım servisine alındı. Minik Zehra daha buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan muayenede Zehra'nın kalbinde 70 milyonda 10 kişide görünen bir kalp rahatsızlığı tespit edildi. Çocuk Kardiyolojisi Yeni Doğan Ünitesi'nde yoğun bakımda tedaviye alınan minik Zehra hayatta kalma mücadele veriyor. Sigortası olmadığı için özel hastaneye gidemeyen aile yetkililerden kızlarının ameliyatı için yardım bekliyor.

"KIZIM AMELİYAT OLMAZSA ÖLECEK"

Bir hafta önce bebeği Zehra Günay'ın kucağından yoğun bakıma gönderen 27 yaşındaki anne Gülay Ülker, "Bebeğim Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında yatıyor. Doktorlar daha henüz kalbinde ne olduğunu tam olarak çözmüş durumda değiller. Benim anlayabildiğim tek durum kızımın kalp hastası olduğu ve vücuduna kan pompalamadığı yönünde. Bu nedenle ameliyat olması gerekiyor. Ameliyatı da Türkiye'de hiçbir doktor üstlenmiyor. Ben doktorlara sesleniyorum lütfen kızımı kurtarın. Acil olarak ameliyat olması gerekiyor. Yoksa vücudundaki bütün organları iflas edecek. Bugün kalbi, yarın akciğeri sonra böbrekleri kızım yoğun bakımda çok kötü bir durumda. Hamileliği döneminde yapılan kontrollerde kızında hiçbir rahatsızlığın olmadığını söyleyen anne Ülker, "Üniversitedeki doktor söyledi. 'Eğer ben bu çocuğun anne karnında kalp hastası olduğunu bilseydim aldırırdım' dedi. Ama ben doğuma gidene kadar ultrasona girdim ve hiç kimse bana bu çocuğun kalbinde sorun olduğunu söylemedi. Ultrasonda hiç çıkmadı ben bütün kontrollere de gittim. Bütün tahlillerimi de yaptım. Hiçbir şey çıkmadı. Çocuğumun kurtulması için acil olarak ameliyat olması gerekiyor" diye konuştu.

"BİZİM TEK DERDİMİZ, ÇOCUĞUMUZUN HAYATTA KALMASI"

İnşaat işlerinde çalışan 38 yaşındaki baba Özer Ülker ise, "Çocuğumun anne karnında hiçbir sorunu yoktu. Bugüne kadar yapılan kontrollerde çocuğumun sağlığı gayet iyiydi. Çocuğum doğduktan bir saat sonra fenalaştı ve yoğun bakıma kaldırıldı. Doktorlar bize ciddi bir hastalığı olduğunu söyledi. Ameliyat olmazsa umutsuz olduklarını birkaç içinde ölür dediler. Biz gereken yerleri araştırdık bilgi verdik. Hiçbir yerden bize olumlu bir cevap gelmedi. Bizim tek derdimiz çocuğumuzun yaşaması hayatta kalması hayırseverlerden yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin