Gündem
Giriş Tarihi : 01-01-2011 18:41

GAZİANTEP'TE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SİSTEMAİK DAYAK SKANDALINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Egemen Gazetesi ve BEST HABER AJANSI tarafınan Türkiye gündemine getirilen ve, Gaziantep'te görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler ile ilgili haber, büyük yankı uyandırdı.

GAZİANTEP'TE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SİSTEMAİK DAYAK SKANDALINA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Egemen Gazetesi ve BEST HABER AJANSI tarafınan Türkiye gündemine getirilen ve, Gaziantep'te görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler  ile ilgili haber, büyük yankı uyandırdı.

Gerek Cumartesi, gerekse yılbaşının hemen ertesi olmasına rağmen, Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler  karşısında büyük duyarlılık gösteren yüzlerce kişi, haber merkezimizin telefonlarını kilitlerlerken, çok sayıda mail ve faks yağmuru geldi.

Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler  konusunda en önemli tepkiyi, kısa adı ANEMBİR olan, Anadolu Eğitim Emekçileri Birilği'nden geldi. Birilk adına yapılan açıklamada aynen şu ifadelere yer verlidi:

'Yaklaşık 132 yayın organında yayınlandığı üzere, Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler  arşu alaya çıkmıştır. Bu yönde,  gerek Gaziantep, gerekse Ankara şubemize de çok sayıda şikayet mektubu ve mesajı geliyordu. Ancak araştırmamıza bir türlü izin verilmiyordu. Bu haber umarız, bir ihbar niteliği taşır ve minicik yavrularımız, eğitim yuvasını dayak atarak ego tatmininie çeviren zalimlerin elinden kurturur...'

Haber ne diyordu?

Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler  ile ilgili haber, BEST HABER AJANSI tarafından yaınlanmış, Egemen Gazetesi ise, 132 yayın organı tarafından kullanılan bu haberi ilk yayınlayan haber merkezi olmuştu. Haber aynen şu ifadelerle yer almıştı:


Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere şiddet uygulandığı yönündeki şikayetler her geçen gün artarak devam ederken, okul yönetiminin şikayetler ya da iddialarla ilgili olarak en küçük bir yalanlama ya da düzeltme cevabı vermemiş olması, yaşanan skandalın vehametini ve gerçekliğini de gözler önüne seren bir husus olarak değerelndirildi.
Edinilen bilgilere göre, öğrencilerin gerek yatakhanede, gerekse ders esnasında dövülmelerini içeren söz konusu şiddet olaylarına, okula yeni atanan bir öğretmenin de şahit olduğu, ancak; zaman zaman okulun en üst düzey yöneticisinin de katıldığı sistematik dayak olayları ile ilgili olarak konuşmaması ya da görüş bildirmemesi konusunda baskı gördüğü de kaydedildi.
Tüyler ürperten dayak ve dolayısıyla şiddiet skandalının, defalarca Gaziantep İl Milli Eğitüim Müdürülğü'ne de yansıtıldığı, ancak üç yıl içinde bu olayla ilgili olarak okula sadece bir kez müfettiş gönderilmekle yetinildiği, bu müfettişin de, okula sadece bir gün giderek, o da öğrencilerle hiç görüşmeden öğretmenler odasında inceleme yapmakla yetindiği vurgulandı.
Bazı öğrencilerin, yaşanan dayak olayını; cep telefonu ile kaydettiklerine de dikkat çekilerek, bazı velilerin, Gaziantep'te bulunan ve görme engelilere yönelik eğitim veren Gaziantep Körler İlköğretimokulu'nda öğrencilere yönelik olarak uygulanan sistemiak şiddet skandalını, okuldan bir ay içinde tatmin edici bir açıklama gelmemesi ve dayak atan öğretmenler ile ilgili bir yaptırım uygulanmaması halinde, bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklamaya hazırlanıkları da ifade edildi.
 

 

 

 

BEST HAER AJANSI/ANKARA

 

 

AdminAdmin