Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 31-07-2015 18:34

C.Ü.´Nİ 12 BİN 64 KİŞİ TERCİH ETTİ

Yapılan birçok yenilikle 2015-2016 eğitim öğretim yılına hazır olduklarını söyleyen Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, "Bu yıl 12 bin 64 öğrencinin tercihi olduk" dedi.

C.Ü.´Nİ 12 BİN 64 KİŞİ TERCİH ETTİ

Üniversiteye girme hayalleri kuran binlerce öğrencinin merakla beklediği ÖSYM yerleştirme sonuçları yayımlandı. 6-16 Temmuz tarihlerinde LYS ve YGS puanlarına göre tercihlerini yapan öğrencilerin heyecanla beklediği üniversite tercih sonuçları erişime açıldı. Cumhuriyet üniversitesini tercih eden öğrenci sayısı 12 bin 64 oldu.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk  Kocacık, 12 bin 978 kişilik kontenjan sayısının olduğunu belirterek 2015-2016 eğitim öğretim yılı için toplam 12 bin 64 kişinin Cumhuriyet Üniversitesi´ne tercih yaptığını ifade etti. 914 kişilik boş kontenjan olduğunu dile getiren Kocacık, kayıtlar bittikten sonra başvurulacak olan ek kontenjan ile bu sayının tamamlanacağını söyledi.

10 YENİ BÖLÜM AÇILACAK

Üniversitede 49 bin öğrencinin bulunduğunu kaydeden Kocacık, "Eylül ayından sonra öğrenci sayımız 53 binin üzerinde olacak" dedi.

Üniversitenin teknoloji fakültesi, mühendislik fakültesi ve meslek yüksek okullarında yeni bölümler açılacağını ifade eden Rektör Kocacık, "Yaklaşık 10 bölüm açılacak. Özellikle yeni açılan bölümlere talep çok oluyor" şeklinde konuştu.

YURT KAPASİTESİ 8 BİNE ULAŞTI

Vakıf aracılığıyla yapılan ve Kredi ve Yurtlar Kurumu´na (KYK) devredilen biri 1 bin 400 diğeri ise bin 600 kişilik yurt yapıldığını söyleyen Kocacık, "Özel yurtlarla birlikte toplam yurt kapasitesi 8 bine ulaşıyor. Gelecek öğrencilerin barınma sorunu biraz daha aşılmış olacak. Ev kiralarının yüksek olması Sivaslılarının ekonomisine katkı sağlarken bir taraftan da öğrencileri zorluyor. Ancak talebin olduğu yerde fiyatlar artar, yapabilecek bir şey yok tabi. Öğrencilerin yüzde 67 si dışarıda dolayısıyla talep var. Evlere de çok talep var" ifadelerini kullandı.

YENİ YEMEKHANE, SPOR SALONU VE KÜTÜPHANE HİZMETTE

Cumhuriyet Üniversitesi´nin reklam yapmadan 13 bin öğrencinin tercih edildiğine değinen Kocacık, "Üniversitemiz Anadolu´nun ortasında çok tercih edilen bir üniversite. Henüz açılışı yapılmayan ikinci yemekhane, spor salonu ve kütüphanemiz var. Bunlar da yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek" şeklinde konuştu.

 

 

AdminAdmin