Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-07-2015 23:51

3 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İTALYA'YA GÖNDERİLECEK

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek ülkenin farklı üniversitelerinde eğitimini sürdüren Adilcevazlı 3 öğrenciyi, İtalya'nın Sardunya Adası'na gönderecek.

3 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İTALYA'YA GÖNDERİLECEK

Adilcevaz Kaymakamlığı Proje ve Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Hareketlilik Programı, 20-27 Temmuz tarihlerinde İtalya'nın Stefanaconi şehrinde gerçekleşecek "Yourope" başlığıyla katılımcı kabul ediyor.

Proje İtalya, Türkiye , Romanya ve Hırvatistan'dan 32 üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşecek programın konusu ise "Avrupa vatandaşlığı" olacak.

Adilcevaz Kaymakamlığı'nca İtalya'ya gönderilecek  öğrencilerden Malatya İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Dağ, Çankırı Karatekin Üniversitesi Belge Bilgi Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuba Kapıcı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Tuba Akkaya projeye dahil edildikleri için mutlu olduklarını belirterek Kaymakam Özbek'e teşekkür etti.  

Gençlerin Türkiye'nin farklı üniversitelerinde okuduğunu anımsatan Özbek, şöyle konuştu:

"Bu başarılarının Avrupa tecrübesiyle taçlanmasını istedik. Öğrencilerimiz İtalya'da farklı kültür, ülke ve düşüncelerden öğrencilerle tanışıp kaynaşacak. Edinecekleri tecrübelerle çevrelerine de faydalı olacaklar. Öğrencilerimizin tüm masrafları Adilcevaz Kaymakamlığı ve Avrupa Birliği Fonlarından karşılanacak. Öğrenciler herhangi bir ücret ödenmeyecek. Öğrencilerimiz Adilcevaz, Van, İstanbul ve Roma güzergahından gidip tekrar aynı güzergahtan dönüş yapacak. Öğrencilerimize başarılar diliyor ve mutlu bir şekilde gidip tekrar güzel ilçemiz Adilcevaz'a dönmelerini temenni ediyorum."

AdminAdmin