Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-07-2015 00:23

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN MUHTEŞEM İFTAR…

Sivas Belediyesi ve Kanal 58 iş birliği ile Kadir Gecesi özel iftar programı Kent Meydanı’nda 40 bin kişinin katılımıyla muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi.

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN MUHTEŞEM İFTAR…

 

Sivas Belediyesi ve Kanal 58 iş birliği ile Kadir Gecesi özel iftar programı Kent Meydanı’nda 40 bin kişinin katılımıyla muhteşem bir şekilde gerçekleştirildi. Birlik İftarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz da katıldı.

 


Sivas Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Kadir Gecesi Birlik İftarı “Binlerce İnsan Tek Bir Sofra” muhteşem bir şekilde Kent Meydanı’ndan 50. Yıl Kavşağı’na kadar olan bölümde yaklaşık 40 bin vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi. Düzenlenen iftar programına TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Vali Âlim Barut, Sivas Milletvekilleri Ali Akyıldız, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruyk Kocacık katıldı.
 




Okunan ezanın ardından binlerce insan birlikte iftar ederek manevi hazzı almanın sevincini yaşadı. İftar sonrasında okunan duaların ardından söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bu güzel meydanda, bu güzel şehirde bizleri şereflendiren siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum. Bu gecenin, bu sofranın bereketi üzerimize olsun. İstedik ki Sivas’ta Ramazan’ın ruhuna uygun kardeşlik olsun; Sivaslılar, binlerce insan bir sofra etrafında birleşsin. Ve güzel bir organizasyon burada gerçekleşti. Bu organizasyona emeği geçen, katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 




Son olarak TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’a Sivas halkı adına ‘hoş geldiniz’ diyen Başkan Aydın, “Sivaslı olan, Sivas’tan seçilen ilk Sivaslı Meclis Başkanımız. Rabbim ona kolaylıklar versin, ilimize ve ülkemize güzel hizmetler yapacaklardır. Parti ayrımı yapmaksızın, Sivas’a güzel hizmetler yapmanın mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum.” ifadesini kullandı.
 




TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise “Bir sofranın etrafından aileler toplanır, Sivaslılar bugün bir aile olduğunu gösterdi. Katılan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Biz bir olursak çok daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Biz bin yıldır bu topraklarda kardeşlik içerisinde yaşıyoruz.” dedi.

 


“Bugün Kadir Gecesi, bugün edilen dualar kabul edilir” diyen TBMM Başkanı Yılmaz, etkinliği düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

 


Konuşmaların ardından etkinliğe katkı sunan sponsorlara TBMM Başkanı Yılmaz tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

AdminAdmin