Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-07-2015 23:44

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE İŞ FIRSATI AYDA 1000 LİRA KAZANACAKLAR!

81 ilde üniversiteli gençlere iş fırsatı doğdu. iŞKUR'un başlattığı proje ile 6 milyon genç ayda 1000 lira kazanacak

ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE İŞ FIRSATI AYDA 1000 LİRA KAZANACAKLAR!

Hükümet, yeni projelerle işsizlere yeni iş fırsatları yaratmayı sürdürürken, 6 milyon üniversite öğrencisine de gün doğdu. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), üniversite öğrencilerine deneyim kazandıracak ve gelir elde etmelerini sağlayan yeni bir projeyi yaşama geçirdi. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, gençlerin program sayesinde daha kolay iş bulabileceklerini belirterek, "Mezun olduklarında iş tecrübeleri olacak. Genç işsizliğin azaltılmasını önemsiyoruz" diye konuştu. 

3 MİLYARLIK PAKET 

Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 3 milyar lira bir maliyet öngörülen "üretim ve istihdama destek paketi" ile gençler için nitelikli istihdam imkânları yaratılıyor. İŞKUR, istihdam yelpazesini çeşitlendirirken, açık işler etkinleştirildi, temel ve mesleki becerileri geliştirme programları artırıldı. İki yıllık dönemde yaklaşık 2 milyon istihdam artışı hedeflenirken, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi gençlere yönelik kısa süreli işler de yaygınlaştırılıyor. Kurumun başlattığı eğitim programıyla üniversite öğrencileri bulundukları illerde iş deneyimi kazanacak bunun karşılığında da 1000 liraya yakın gelir elde edebilecek. Maaşını devlet güvencesiyle alan gençler. 160 gün boyunca programdan faydalanabilecek. Kendilerine en yakın İŞKUR birimine giderek başvuruda bulunan gençlerin çalışma süresini de kendisi ve işveren belirleyecek. İster bir, isterse 3 ay çalışabilecek. Program sonrası aldıkları sertifika ile de yeni iş fırsatları yakalayabilecekler. 

DENEYİM FIRSATI 

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Program sonunda kendilerine sertifika veriyoruz. Böylece iş tecrübelerini de kanıtlamış olacaklar" değerlendirmesini yaptı. Program gençlere eğitim aldıkları meslekte ya da başka bir alanda mesleki deneyim ve beceri kazanma şansı sunuyor. Öğrenciler zorunlu stajlarını bu program aracılığı ile yaparak iş arama sürecinde CV'lerine yer vermek suretiyle deneyim eksikliği engelini de aşabiliyor. 

KREDİ VE BURS KESİLMEYECEK

Programa katılan öğrencilerin burs ya da öğrenim kredileri kesilmeyecek. İş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak. Böylece gençlerin sağlık hizmetlerinden yararlanması da sağlanacak. Bu programdan yararlanacak gençlerin de kuruma kayıtlı işsiz olması gerekiyor. İşverenin birinci dereceden akrabası ve öğrenci olmaması gerekiyor.

AdminAdmin