Gündem
Giriş Tarihi : 07-07-2015 21:29

Davutoğlu'dan PKK'ya flaş çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'da katıldığı bir iftar programında çözüm süreci ve koalisyon tartışmaları için önemli açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'dan PKK'ya flaş çağrı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Van'ın Tuşba ilçesinde katıldığı iftar programında konuştu. Çözüm süreci vekoalisyon çalışmalarını değerlendiren Davutoğlu, silahsızlanma konusunda PKK'ya kritik mesajlar verdi.

Çözüm sürecinde artık çatışmasızlığın yeterli olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "silahları gömün" çağrısı yaptı. "Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir" diyen Davutoğlu, PKK'nın silahsızlanması gerektiğini söyledi. Davutoğlu, koalisyon tartışmaları için de "muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız." dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

KAMU DÜZENİ İÇİN HER ADIMI ATARIZ

Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiç bir taviz vermeden sürdürelecektir. Seçim sonucu nasıl şekillenmiş olursa olsun, şundan bütün Vanlıların, bütün milltemizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiç bir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz inşallah.

HDP'YE DE SESLENİYORUM, BİLSİNLER Kİ...

Saldırılara karşı sesiz kalan HDP'ye de sesleniyorum. Bilsinler ki şu veya bu netice dolayısıyla herhangi bir şekilde bu vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız. Vatandaşlarımızın huzurunun bozulmamasına izin vermeyeceğiz.

ARTIK ÇATIŞMASIZLIK YETERLİ DEĞİL

Çatışmasızlık adı altında birileri şehirleri kuşatmaya kalkarsa, hiçbir baskıya, şiddete izin verilmeyecektir. 

Silahları değil toprağa mağmaya kadar gömme vakti gelmiştir. Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar.

PKK MAYIS 2013 VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRSİN!

Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir.

KOALİSYON MÜZAKERELERİNE BAŞLAYACAĞIZ

7 Haziran'dan sonra, her zaman vurguladığımız gibi Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her türlü görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu görüşmeler başladığında eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız.

ERKEN SEÇİMİ ZORLAYANLAR OLURSA TEREDDÜT ETMEYİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak ve Başkanlık Divanı oluşmasından sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız. Eğer birileri oyalama taktikleri yaparlarsa ve erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa millete gitme konusunda bir an bile tereddüt etmeyiz.

AdminAdmin