Gündem
Giriş Tarihi : 07-07-2015 01:16

Erzurum’da atlama kuleleri yine çöktü

2011’de Erzurum’da yapımı tamamlanan atlama kuleleri 2.kez çöktü.

Erzurum’da atlama kuleleri yine çöktü

Erzurum’da kayakla atlama kulelerinde bir yıl içinde 2.göçük vakası yaşandı. Göçük altında iş makinelerinin kaldığı ve yaralıların olduğu bilgisi alındı. Göçük alanına çok sayıda itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi.

Erzurum’da 2011 yılında gerçekleşen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan kayakla atlama kulelerinde 2. göçük meydana geldi. Atlama kulelerinde geçtiğiniz yılın Temmuz ayında bir göçük daha olmuş ve pistler kullanılamaz hale gelmişti.

Atlama kulelerinin ihalesini AKP’ye yakınlığıyla ün salmış bir firmanın fahiş bir fiyatla yaptığı biliniyordu. Hatta o dönemde sarıdağlar şirketinin AKP döneminde en çok ihale alan firma olmasıyla ilgili haberler basına da yansımıştı.

Kuruluş yılı 1980 olan şirketin son 12 yılda 40’tan fazla kamu ihalesi aldığı biliniyor.

ERZURUM KAYAK PİSTİ 600 MİLYON LİRAYA MAL OLMUŞTU

27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihlerinde Erzurum’un ev sahipliği yaptığı Universiade Erzurum-2011 için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya inşa edilmişti. Tesislerde, Kiremitliktepe Kayakla Atlama Tesisi’nin yanı sıra 2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu, 500 seyirci kapasiteli buz pisti ve antrenman salonu, 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 1000 seyirci kapasiteli curling salonu ile Konaklı Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak Merkezi, Cemal Gürsel Stadyumu ve Oyunlar Köyü’nden meydana geliyordu.

AdminAdmin