Gündem
Giriş Tarihi : 05-07-2015 16:56

Gülen yıllar sonra ilk kez canlı yayına çıktı

Fethullah Gülen, cemaat kanalında sahur programına katıldı. 2 yıl aradan sonra ilk kez canlı yayına çıkan Gülen, hükümete göndermelerde bulundu.

Gülen yıllar sonra ilk kez canlı yayına çıktı

Fethullah Gülen, yıllar sonra ilk defa canlı yayına katıldı. Irmak TV'de yayınlanan Sahur Vakti programına katılan Gülen, sosyal medyada gündem oldu.

Yıllar sonra canlı yayına katılan Gülen'in de takip ettiği ilk olarak mukâbele programı yapıldı. Mukabelenin ardından Ramazan'ın öneminden bahseden Gülen, bu mübarek günler için önemli tavsiyelerde bulundu. Ramazan ayında gayenin cismaniyetten çıkıp kalp ve ruhun derece-i hayatına girmek olduğunu belirten Fethullah Gülen, bu ayda fuzuli şeyler konuşmayınız tavsiyesinde bulundu.

gulen-ilk-kez-canli-yayina-katildi.jpg

"İFTİRA ATANLARA AYNI MUKABELEDE BULUNMAYINIZ"

Yaşanan süreçle ilgili de konuşan Fethullah Gülen, 'ağızlarından kir küfür çıkan insanları dikkate almayın' ifadelerini kullandı. İftira atanlara karşı ayınıyla mukabelede bulunmamak gerektiğinin altını çizen Gülen aksi yaşandığında onlara benzemiş olursunuz dedi.

"YALAN-İFTİRA-KİN" MESAJI

Program boyunca cemaat üyeleri Kur’an okuyup, Türkçe meailini anlattılar. Gülen ise okunan ayetlere yorum getirdi. Güncel konulara girmeyen Gülen yine de mesajını verdi:“Ağızlarından kir küfür çıkan insanları dikkate almayın. Allah’ın rızasından başka mülahazamız yok. Fuzuli şey konuşmamalı. Mülevves (kirli, eski) haberlere kulak asmamalı. Mülevves yayın yapan gazete, tv, internete kapıları kapamalı. Yoksa yalanla, tevzirle, iftirayla, kinle, nefretle, gayizle köpürmüş insanların sözleriyle bizim ruh dünyamızda kirlenir. Onlara benzemiş oluruz. Onlara benzeyen de onların yuvarlanacağı yere yuvarlanır.

"RAMAZAN'IN SON 10 GÜNÜ..."

Kadir Gecesine de ayrı bir parantez açan Gülen, ''Ramazan ayının her günü mübarektir ama Efendimiz'in (SAV) son 10 gününün Kadir Gecesi olduğunu buyuruyor.'' dedi. Değişik şeylere kapıları kapamalıyız diyen Gülen, Peygamber Efendimiz'e (SAV) karşı kapılarımızı sonuna kadar açmamız gerektiğini ifade etti.

gulen-ilk-kez-canli-yayinda.jpg

PROGRAM TWİTTER'DA TT OLDU

Sahur vakti #Hocaefendi etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter'da TT listesinin zirvesine oturdu. Dünya sıralamasında ise #Hocaefendi etiketi kısa sürede 6. sıraya yükseldi.

"YAYINI ACİL ALIN"

Yaklaşık 2 saat süren yayın boyunca Gülen’in diz ve ayaklarını örtü ile kapattığı görüldü. ABD’de iftar vakti olunca Gülen orucunu açtı. Daha sonra TV ekranından ‘Bizi yayından acil alın’ diye ABD’den gelen ses duyuldu. Bunun üzerine yayın bitirildi.

OSMAN ŞİMŞEK DUYURMUŞTU

Herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek, kısa süre önce Twitter hesabından,"Heyecanla Cumartesi gününü bekliyorum. Allah izin verir ve inâyet buyurursa, dost ve arkadaşlarımızı çok mutlu edecek bir sürprizimiz var!" şeklinde açıklama yapmıştı. Şimşek, daha sonra da Gülen'in yıllar sonra ilk kez bir canlı yayına çıkacağı haberini vermişti. 'Arkadaşlarımı daha fazla meraklandırmayayım' diyen Şimşek,'Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi yıllar sonra ilk kez bir canlı yayın davetini kabul etti" ifadelerini kullanmıştı.

AdminAdmin