Sivas
Giriş Tarihi : 02-07-2015 13:18

2 Temmuz 1993 Sivas Olayları'nda Hayatını Kaybeden 37 Kişi İçin Anma Töreni Gerçekleştirildi

2 Temmuz 1993 Sivas Olayları'nda hayatını kaybeden 37 vatandaşımız için anma töreni gerçekleştirildi.

2 Temmuz 1993 Sivas Olayları'nda Hayatını Kaybeden 37 Kişi İçin Anma Töreni Gerçekleştirildi

 

Vali Âlim BARUT, 2 Temmuz 1993'te meydana gelen olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi için, Belediye Başkan Vekili Erdal KARACA, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasında oluşturulan Anı Köşesi'ne karanfil bıraktı.


2 Temmuz 1993 günü tarih olarak Sivas’ın ve Sivaslı’nın hafızasına acılarla dolu, kara bir gün olarak geçtiğini belirten Vali Âlim BARUT; “ Görünene göre karar verenler ne kadar az şey gördüklerinin farkında olmayanlardır. Çünkü ilk anda gördükleri, gösterilmek istenenlerdir. Hedef saptırılarak gerçeklerin görülmesi engellenmektedir, engellenebilmektedir. Provokatörler maalesef amacına ulaşmış, Sivaslıların alnına kara leke çalınmıştır. Burada çatışma var gibi gösterilmiş gösterilmek istenmiştir. Peşin hükümlerle şunu bunu suçlamak olanı ortadan kaldırmaz. Olanlar tüm vicdanları kanatmıştır.

 

Ortak değerlerimiz o kadar çoktur ki; farklılıklarda hareket edilerek birlik ve beraberliğimiz bozulmaya çalışılmıştır. Sivas’ta yaşananlar çatışma değildir. Hoşgörü içinde 2 Temmuz 1993’ten asırlar önce birlikte yaşayan, halen birlikte yaşama arzusunda olan milletimizin, birlik ve beraberliğine huzur ve güvenine kastedilmiş olaylardır. “Asırlardır senliğe benliğe mahal vermeyen bu topraklarda yaşanmış en kara bir gündür.

 

Bu topraklarda asırlardır kardeşçe yaşayan insanları ayrı gayrı yapmak için düzenlenen oyun üstüne oyun denemeleri, kardeşi kardeşe düşman etme girişimleri, ayırmadan bölmeden hükmetmek imkânsız olduğu için yapılmaktadır. Farklılıkları derinleştirilip husumet doğacak ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

 

2 Temmuz 1993’ten önceden sonrada hoşgörü içinde bir arada yaşayan Sivaslıların kan ve gözyaşına mahkûm edilmesini nefretle, lanetle kınıyorum. Buradaki yangın maalesef Sivas’ın geleceğini ateşe verdi. Ne acılar dindi nede ateş henüz söndü. Bu acı bizim acımızdır. Hayatını bu olaylarda kaybedenlerin acısı hala içimizi yakmaktadır. Hepsi bizim kaybımız, bizim değerimiz ve bizim geleceğimizdir.

 

Sürekli geriye bakarak ilerlenemez. Geçmişimizi unutmadan, acımızı kalbimize gömerek, tarihten ders alarak, tekerrürüne müsaade etmeyerek, ama daime geleceğe umut ve güvenle bakarak ilerlenebilir.

 

Madımak oteli yangınında hayatını kaybeden 37 vatandaşımızın anısı önünde saygıyla eğiliyor, Allah’tan rahmet diliyor, milletimize, yakınlarına ve Sivas’a Sivaslılara baş sağlığı ve esenlikler dileğimi iletiyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Vali Âlim BARUT ve beraberindekiler, anma töreni kapsamında burada Sivas Olayları’nda yaşamını yitiren 37 kişinin anısına oluşturan Anı Köşesi'ne karanfil bıraktı. Anma programı; basın açıklamasının ardından sona erdi.

AdminAdmin