Sivas
Giriş Tarihi : 29-06-2015 21:36

Sivas'ta 2 Temmuz Çağrısı

Sivas'ta 2 Temmuz çağrısı SİVAS Olayları'nın 22'nci yıl dönümü kapsamında kente bu yıl yapılacak anma programlarına katılım daveti yapıldı.

Sivas'ta 2 Temmuz Çağrısı

Sivas Olayları'nın 22'nci yıl dönümü kapsamında kente bu yıl yapılacak anma programlarına katılım daveti yapıldı.

Madımak Oteli'nin 2 Temmuz 1993'te yakılması sonucu 37 kişinin öldüğü olayda yaşamını yitirenler için düzenlenecek bu yılki anma programı belli oldu. 'Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri' adı altında kent meydanında toplanan 20 kişilik grup basın açıklaması yaparak anma programıyla ilgili bilgiler verdi. 'Sivas Emek ve Demokrasi Güçleri' adına Alevi Kültür Derneği Sivas Şubesi Başkanı Emine İmren, açıklama yaptı. İmren, 2 Temmuz 1993'te yapılan Pir Sultan Abdal Anma etkinliklerinde kendisinden başkasına yaşama hakkı tanımayan 'Tek din, tek mezhep, tek dil' diyen gerici faşist anlayışın, devletten aldığı güçle barış ve kardeşliğe, semah dönen gençleri, şair ve yazarları diri diri yakarak insanlık tarihine kara bir gün eklediğini söyledi. Emine İmren, şöyle dedi: "Bizler Sivas'ta örgütlü bulunan sendikalar, dernek, vakıf ve siyasi partiler olarak bu türlü katliamların bir daha olmaması için her yıl olduğu gibi bu yılda katilleri lanetlemek ve şehitlerimizi de saygıyla anmak için Madımak'ta olacağız."

İmren, barış, özgürlük, aydınlık ve kardeşlikten yana alanları da 2 Temmuz'da Madımak önüne beklediklerini kaydetti. Bu yıl Sivas'ta anma etkinlikleri 28 Haziran'da başlayacak. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi Salonu'nda '22'nci Yıl Dönümünde 2 Temmuz Katliamı' paneli gerçekleştirilecek. 30 Haziran'da yine aynı yerde "Menekşe'den Önce" sinevizyon gösterimi ve müzik dinletisi yapılacak. 1 Temmuz'da Şarkışla Saraç ve Ortaköy Anıt Mezarı ziyaret edilecek. 2 Temmuz'da ise çeşitli sivil toplüm örgütlerinin katılımıyla Ethembey Parkı önünden eski Madımak Oteli, bugünkü adıyla Sivas Bilim ve Sanat Merkezi önüne yürüyüş ve anma programı gerçekleştirilecek.

AdminAdmin