Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-06-2015 21:15

C.Ü. RESMİ WEB SİTESİ VE REKTÖR YARDIMCISI’NIN FACEBOOK HESABI HACKLENDİ !

Hackerlerin uğrak yeri olmaya devam eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin (C.Ü.) resmi web sitesi daha öncede defalarca hacklenmişti.

C.Ü. RESMİ WEB SİTESİ VE REKTÖR YARDIMCISI’NIN FACEBOOK HESABI HACKLENDİ !

Yıllardır bu saldırılara dur diyemeyen, belki önlem almak istemeyen! Cumhuriyet Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığın geçmişte olduğu gibi bugünlerde de bu geri kalmışlığı ile anılmaya devam ediyor!

Önümüzdeki günlerde Bilgi İşlem Daire Başkanlığının önemli açıkları kamuoyuna yansıyacağı dilden dile dolaşıyor.

Çok önemli bir belgenin ortaya çıkması ile kurum içinde taşların yer değiştireceği Üniversite’nin Türkiye’de hak ettiği yeri alabilmesi için, teknolojik yatırımların ve Ar-ge'nin öneminin fark edileceği ifade ediliyor!

Geçtiğimiz günlerde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin Jeofizik Bölümünün resmi subdomain’i Medhack ekibinden “Iğdırlı şehoo” kod adlı hacker saldırısı sonucu hacklendi.

Hacklenme sonucu Cumhuriyet Üniversitesi’nin ilgili resmi web sayfasına Öcalan’ın fotoğrafı ve Kürtçe bir marş benzeri şarkının ve Kürt bayrağının eklendiği görüldü.

İŞTE O PAYLAŞIM

 

Geçtiğimiz yıllarda Amonymous tarafından da Cumhuriyet Üniversitesi resmi web sitesi hacklenmişti.

Ayrıca tüm bu saldırılar ile birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz’ın da şahsi facebook sosyal paylaşım hesabı hacklenerek ADULT paylaşımlarda bulunulduğu biliniyor.

İŞTE O PAYLAŞIM

Ramazan nedeniyle bu adult paylaşım sistemimizden kaldırılmıştır...

AdminAdmin