Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-06-2015 03:05

ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ GÖTÜREN, GÖTÜRENE!

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Üniversitesi Daire Başkanlıklarında neler yaşandığının, nelerin olduğunun, nelerin bittiğinin merak edildiğini ifade etmiştik. Bugün ise devam diyoruz!

ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ BİR CAZİBE MERKEZİ GÖTÜREN, GÖTÜRENE!

Bilindiği üzere, Cumhuriyet Üniversitesinde Bilgiişlem daire başkanlığı tarafından 17.07.2005 tarihinde iş makineleri marifeti ile gizli bir operasyon ile toprak altına gömülen eski bilgisayar malzemeleri yerel televizyonlarda üst üste 3 gün habere konu edilmişti.

O günün haber fotoğrafları ve video görüntüleri gazetemiz arşivinde bulunurken, basına konu olan bu görüntülerin üzerinden yaklaşık 10 yıl geçmesine karşın neyin ve nelerin değişti bugünlerde merak konusu!

Görüntülerden anlaşıldığı üzere, Sivas halkı tarafından önemli bir cazibe merkezi olarak görülen külliye, şehir-üniversite birlikteliğini şehre Ekonomik ve Sosyal katkılar sunarak, gerçek anlamda bütünleştirmeyi bu şekilde sağlıyor, kaynaşıyor gibi!

Merak edilen bu değilse!

Dün teknolojiyi eken zihniyet bugün yine farklı bir şekilde görev başındadır.

Bu zihniyet birileri tarafından büyütülmüş, palazlandırılmış, paralandırılmış, itibarlandırılmış, popülerleştirilmiş ve makam sahibi edilmiştir.

Dün toprak altına teknoloji eken ve meyvesini bekleyen O zihniyetin ürünü yakın zaman önce meyvesini vermeye başladı!

7-8 yıl içerisinde kanat takip uçması beklenen O zihniyetin ürünü bugünlerde törenler ile yapılan hasat neticesinde sadece genetiği değiştirilmiş GDO’lu bir tekerlekli ürün olduğu görüntülendi!

Hasat sonrası toprağa atılan gübrenin yüzeysel kaldığı bu gübrelerin toprak yapısına göre belirli derinliğe atılması gerektiği bu nedenle bu zihniyetin ürününün sapları ince ve zayıf, başakların kısa kaldığı ve tanelerin iyi olgunlaşmadığı görülmüştür.

1 e 10 vermesi ve kanat takıp uçması mümkün görünmeyen zihniyetin ürünü önümüzdeki günlerde yeni bir ürünle gündeme geleceği ve ülke genelinde bu yeni ürünün zelzele etkisi yaratacağı ve satışta ilk üçe gireceği kesin gözüyle bakılıyor.

Bu zelzele sonucu külliye içerisinde önemli binaların çökeceği ve genel anlamda bir eksen, toprak kaymasının, yer değişmenin de yaşanacağı gelen bilgiler arasında.

Alman dijital ajanları tarafından yeni ürünün ne olduğunun şimdiden bilindiği öne sürülürken, özellikle Sivas ve üniversitede piyasaya çıkması ve kamuoyuna tanıtılması beklenirken, külliye içerisinde objektiflere yansıyan görüntüleri yorumsuz sunuyoruz.

AdminAdmin