Sivas
Giriş Tarihi : 26-06-2015 21:45

BAKAN YILMAZ MECLİS BAŞKANI ADAYI

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekil İsmet Yılmaz'ın, Meclis Başkanlığı için aday gösterilmesinin Sivaslıları ziyadesiyle memnun ettiğini belirterek, "Sayın Bakanımız bu görevi en iyi şekilde yapacak devlet adamı ciddiyetine, zekiliğine, çalışkanlığa, başarıya sahiptir" değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN YILMAZ MECLİS BAŞKANI ADAYI

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Yılmaz'ın Meclis Başkanlığına aday gösterilmesinin hem parti teşkilatını hem de Sivaslıları mutlu ettiğini ifade etti.

Bakan Yılmaz'ın bu önemli görevi layıkıyla yerine getireceğini vurgulayan Şahin, "4 Eylül 1919 Sivas Kongresi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin temelinin atıldığı yerdir. Milli İrade'nin tecelli ettiği yer Sivas'tır. 4 Eylül ruhuna uygun bir aday olmuştur" ifadesini kullandı.

İsmet Yılmaz'ın partinin bütün kurul ve değerlendirmelerinden geçerek aday olmasının önemine değinen Ziya Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

"25. Dönem milletvekilliği seçimi yapıldı. Milletvekillerimiz yemin ettiler. Şimdi önümüzde Meclis Başkanlığı seçimi var. 4 turlu bir seçim. İlk 2 turda 3'te 2 çoğunluk, 3. Turda salt çoğunluk, 4. tura da kalan iki aday arasından en fazla oyu alan aday TBMM Başkanı seçilecek. Türkiye'miz için hayırlı uğurlu olsun, çok önemli bir seçim. Cumhurbaşkanlığına vekalet eden bir makam, Atatürk'ün makamı. Bu önemli makama da Sivas Milletvekilimiz, Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ın partimiz tarafından layık görülmesi ve aday gösterilmesi, Sivaslıları, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Sayın Bakanımız bu görevi en iyi şekilde yapacak devlet adamı ciddiyetine, zekiliğine, çalışkanlığa, başarıya sahiptir. Şahsiyeti ve birikimi ile meclis bakanlığını en iyi yapacak isim olarak değerlendirilmiş, partimizin bütün kurul ve değerlendirmelerinden geçerek aday olmuşlardır. Her halükarda şansları da çok yüksektir. Zira Sayın Bakanımızın devlet adamı ciddiyeti, hakka, hukuka riayet etmesi, ömrünü böyle yaşamış olması, kariyeri ve bakanlıklarında göstermiş olduğu başarı, tecrübe, birikimler meclis başkanlığını layıkıyla yapacağının da açık işaretidir."

"Tüm partilerin teveccühü var"

Bakan Yılmaz'ın tüm partiler ve milletvekilleriyle yakın ilişkide ve her kesim tarafından sevilen bir isim olduğunu belirten Şahin, tüm milletvekillerinin Bakan Yılmaz'a rahatlıkla "Başkanım" diyebileceğini ifade etti.

Şahin, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Diğer partiler nezdinde de Sayın Bakanımıza büyük teveccüh vardır. Her partiyle, her milletvekiliyle her kesimle Hak'ka, hukuka dayanan bir ilişkisi, diyaloğu vardır. Dolayısıyla diğer parti milletvekillerinin de çok rahatlıkla başkanım diyebileceği bir şahsiyettir. O sebeple Sayın Bakanımızın Meclis Başkan adayı gösterilmesi büyük bir isabettir. İnşallah 3. tura da kalmadan seçilirler ve milletvekillerinin de teveccühüyle TBMM'nin 25. döneminde Meclis Başkanı olarak görev icra ederler."

AdminAdmin