Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-06-2015 23:47

YURT-PARK ŞİRKETİ ŞİMDİ ÜNİVERSİTEDE NEREYE GÖZÜNÜ DİKTİ?

Gazetemize ulaşan bilgilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi külliyesi içerisinde hastane karşısında yer alan ve yaklaşık 2000 m2 yere sahip Sedir Cafe & Restaurant’in yerine Yurt-Part şirketinin göz diktiği öne sürülüyor…

YURT-PARK ŞİRKETİ ŞİMDİ ÜNİVERSİTEDE NEREYE GÖZÜNÜ DİKTİ?

Yurt-Park şirket ortaklığının Cumhuriyet Üniversitesi külliyesi içerisinde 2 adet 1000 kişilik toplam 2000 bin kişilik yurtları bulunuyor.

Bilindiği üzere, Yurt-Park şirketi yetkilileri ve aracıları Cumhuriyet Üniversitesi külliyesi içerisinde AVM yapılması noktasında tüm girişimlerine karşın başarı sağlayamamış vakıf çarşısı esnafını bir türlü razı edip, yer bulamamış, yıktırıp bir AVM yapamamıştır.

ŞİMDİ NELER OLACAK?

Bu sefer farklı bir proje ile tekrar gündeme gelen Yurt- Park şirketi hastane karşısında yer alan ve yaklaşık 6 yıl üniversite vakfı ile sözleşmesi bulunan Sedir Cafe & Restaurant sahipleri ile görüştükleri ve yer karşılığında 600 bin TL para teklif ettikleri ve yeni yapılacak yurt kompleksi binası altındaki bir dükkânı Sedir Cafe & Restaurant sahiplerine verileceği iddia edildi. Üniversite külliyesi içerinde önemli bir yere sahip olan ve bir anlamda kurumun akciğerleri konumunda bulunan, ağaçlandırılmış, yeşil bir alan içerisinde yer alan ve yıllardır sıkıntısız faaliyet gösteren Sedir Cafe &Restaurant’in geleceği ise şimdiden merak konusu.

Ayrıca, yıllardır istenilen düzeye gelemeyen şehir-üniversite birlikteliğini başarabilecek Üniversitenin şehre Ekonomik ve Sosyal katkılar sağlayacak, gerçek anlamda bütünleştirecek projelere ihtiyaç olduğu, Sivas halkı tarafından dile getirilirken, bunların gerçekleştiği vakit hem şehrin hem de üniversitenin özlenen noktaya geleceğine olan inanç her geçen gün güçleniyor!

Bu ihtiyacın farkında olan birçok akademik ve idari personelin yanı sıra, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri önümüzdeki günlerde önemli bir adreste birleşecekleri bilgileri gelirken, özellikle üniversiteyi en iyi bilen kendini ispatlamış gazetemiz kadrolarının bu anlamda öncülük etmesi gerektiği ifade ediliyor.

Sivas’ta faaliyet gösteren diğer basın yayın organlarında sessiz kalmayıp ellerini taşın altına koyması gerektiği ve bu anlamda kendilerine önemli görevler düştüğü dilendiriliyor...

AdminAdmin